Norge blant topp 6, regulering og skattlegging

Norge blant topp 6 land i investorvennlighet.

Nordic Info Team 11.05.2020 | 10.43
Facebook Twitter LinkedIn

Global Investor Experience

De nordiske landene får høye poengsummer i en ny Morningstar-rangering av hvor sterke insentiver det er for folk å spare for fremtiden i 26 land. Siden forrige studie har mange land tatt viktige skritt for å motivere vanlige mennesker til å investere.

I 2009 lanserte Morningstar Global Investor Experience-studien (GIE) for å oppmuntre til en dialog om global beste praksis for verdipapirfond fra perspektivet til fondssparere. Denne gangen er studien delt inn i fire kapitler, og det andre kapittelet handler om regulering og skattlegging.

Sammenlignet med den siste GIE-studien, er den viktigste forskriftsforbedringen introduksjonen av MiFID II i Europa, noe som førte til at alle disse landene ble scoret gjennomsnittlig eller bedre. Fire markeder som presterte dårlig i tidligere versjoner av studien - Australia, Canada, New Zealand og USA - fortsatte å score dårlig i forhold til Europa. Kina og Japan ble nedgradert.

 

Norden gjør det bra

De nordiske landene har tydelig forbedret seg. Sverige er nå blant topp 3 takket være sterke obligatoriske spareprogrammer og begrenset eksponering mot kapitalgevinstskatt. Både Finland og Norge er rangert som "over gjennomsnittet", mens Danmark fortsatt er i den største gruppen av land med rangeringen gjennomsnittlig.

Rapporten for regulering og skattlegging er på 95 sider, med beskatning og regulering i hvert land beskrevet på 2-3 sider. Den beskriver også metodene og scoringen, pluss gir generelle observasjoner om regulatoriske strukturer rundt om i verden og utviklingen siden forrige GIE i 2017.

Les hele Morningstars rapport om regulering og skattlegging.

Last ned rapporten

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Nordic Info Team  - a collaboration to translate and publish Morningstar analysis in Denmark, Finland, Norway and Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer