De nominerte til Morningstar Fund Awards 2016

8. mars vil vi annonsere vår årlige Morningstar Fund Awards vinnere for 2016. Metodikken forblir den samme, og vi vil fortsette å gi to ulike typer priser, en kategoripris og en for forvaltningsselskap. Men, vi har redusert antallet priser for å fokusere på kjernekategorier som vi mener er mest relevant for investorer. 

Thomas Furuseth 01.03.2016 | 14:16
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstars misjon er å hjelpe investorer med å gjøre bedre investeringsbeslutninger og våre analyser viser at investorer ikke bruker smale fond på en hensiktsmessig måte, derfor mener vi at det er viktig å fokusere på kategorier som er både relevante og som er ganske brede og diversifiserte.

Metoden forblir den samme

Selv om det blir noen færre kategorier i år, så forblir metoden den samme, hvor den kombinerer kvantitativ scoring, med kvalitative vurderinger fra vårt analytikerteam. Prisen er utviklet for å anerkjenne sterke resultater i året som gikk, men vi legger også vekt på hva som har foregått de siste fem årene. Årsaken til dette er at ett år kan være ren flaks, i stedet for å belønne forvalters evner. Vi legger også sterk vekt på risiko i våre kalkuleringer, og våre analytikere ser på faktorer som konsistensen til avkastningen, endringer i forvaltning og leter etter skjulte risikofaktorer som kan finnes i porteføljen.

Nytt i 2016

Vi har tatt vekk kategorier som amerikanske aksjer, globale vekstmarkedsaksjer og asiatiske aksjer, men vil fortsette å dele ut priser i kategorier som vi mener er relevante for norske investorer. Vi vil som i fjor ha tre priser for beste forvaltningsselskap.

De nominerte, innenfor de 5 kategoriene er:

Norske aksjer

Alfred Berg Gambak
Alfred Berg Norge Classic
Pareto Investment Fund A

Nordiske aksjer

Delphi Nordic
Fondita Nordic Micro Cap B
Handelsbanken Norden Selektiv (A1 NOK)

Europeiske aksjer

BSF European Opps Extension A2 EUR
Invesco Pan Eurp Structured Eq A Acc
UBS (Lux) EF European Oppo (EUR) P

Globale aksjer
Nordea Stabile Aksjer Global Etisk
SEB Global C
Storebrand Global Multifaktor

Norske obligasjoner
Alfred Berg Obligasjon 3-5
KLP Obligasjon 5 år
SKAGEN Avkastning

Lenke til fondene finnes til nederst til høyre. 

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings