Forvalterne liker risiko

Internasjonale fondsforvaltere har økende appetitt på risiko. Dette viser den siste forvalterundersøkelsen til Merrill Lynch.

Daniel Ben-Ami, 21.01.2004 | 12.20
Facebook Twitter LinkedIn
11 prosent av forvalterne som deltok i Merrill Lynch sin siste forvalterundersøkelse sier de tar ”høyere risiko enn normalt” sammenlignet med sine referanseindekser i januar. Dette er den høyeste svarprosenten som er notert siden spørsmålet først ble stilt i april 2001. Til sammenligning er det kun 10 måneder siden undersøkelsen avdekket den største risikoaversjonene noensinne.

Forvalterne er i tillegg mindre eksponert mot kontanter. Dette betyr at fondssparerne nå er på sitt høyeste nivå på eksponeringen mot aksjemarkedet.

For en måned siden viste Merrill Lynch sin undersøkelse at forvalterne mente at aksjer var fair priset, men

s obligasjoner var overvurdert.

Mr. Bowers hos Merrill Lynch advarer imidlertid mot den optimismen som nå råder på aksjemarkedene. Mye av oppgangen i verdensøkonomien er avhengig av utviklingen i Asia. – For å kunne opprettholde et positivt klima er vi nødt til å se Japans økonomi vokse. Dersom Kinaveksten avtar og Japan ikke vokser, ser det mørkt ut, mener han.

Merrill Lynch sin undersøkelse ble utført i perioden mellom 8. og 15. januar i år og 298 fondsforvaltere fra hele verden.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer