Variert mønster- Latin-Amerika

Niklas Tell, 22.04.2002 | 15.16
Facebook Twitter LinkedIn
Markedet

Det amerikanske oppsvinget fortsetter med å støtte de største latinamerikanske landene. Det mexicanske aksjemarkedet har steget nær 20 prosent. i år, mens det brasilianske er oppe med nesten 10 prosent.

Stemning

Usikkerheten til et amerikansk oppsving har gagnet Mexico, da det har en stor samhandel og mange grenseoverskridende investeringer med sin nordlige nabo. Argentina fortsetter med sine problemer, mens Venezuela nylig måtte igjennom politisk uro med et kuppforsøk. De to sistnevnte landene er imidlertid relativt uviktige markeder, sett med fondsforvalterne briller, da de har en minimal vekt i

markedet.

Aprilutgaven av IMF’s halvårlige økonomiske rapport, World Economic Forum, pekte på, at ringene i vannet fra den argentinske krise, kun har rammet de omkringliggende landene i begrenset omfang.

Prognose

Regionen som helhet er sterkt avhengig av de utviklede landene – både via direkte samhandel og indirekte gjennom investeringer. Generelt er tendensen den, at den positive stemningen over for nye markeder vil gagne land som Brasil og Mexico.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer