Kortsiktig usikkerhet

Christian Klerck Nilssen, 19.09.2001 | 0.00
Facebook Twitter LinkedIn
Fondene som investerer i Latin-Amerika har rast den siste uken. Terrorangrepet mot USA har ført til frykt og usikkerhet blant investorene verden over, og risikotoleransen blant investorene har falt. Dette kan bety at investorene vil trekke penger ut av nye markeder i Latin-Amerika i tiden som kommer. Investeringer i denne regionen blir ofte karakterisert som mer risikofylt.

Terrorangrepene mot USA siste uke kan medføre et fall på de amerikanske børsene, og svakere vekstutsikter for amerikansk økonomi. Likevel kan det være andre regioner som får lide mer enn USA selv, som resultat av terrorangrepene. Svakere etterspørsel fra USA kan ramme ekspoten til landets handelspartnere. Dette kan bidra til svakere inntjening for selskapene som eksportere til USA. Landene i Latin-Amerika kan bli

rammet av dette.

Det finner imidlertid gode investeringsmuligheter i Latin-Amerika. Regionen kan bli rammet på kort sikt, som følge av terrorangrepet, men på lengre sikt er vekstmulighetene absolutt tilstede. Det er imidlertid for tidlig å si om bunnen er nådd nå. Den argentinske økonomien trenger nye politiske reformer for å stabilisere egen økonomi. Ved valget i oktober vil vi få svar på om dette er innen rekkevidde.

Risikoen for økt inflasjon i Brasil har ført til frykt blant investorene. Smitter dette over på Argentina vil dette få en kortsiktig negativ innvirkning på børsene. I midten av august innvilget imidlertid IMF et lån på 15 milliarder dollar til Brasil. Dette kan være det landet trenger for å få fart på økonomien.

En langsiktig lavkonjunktur i USA kan imidlertid være gode nyheter for økonomien i Latin-Amerika. Sjansen for at amerikanske investorer vil flytte penger ut av USA, og tilbake til Latin-Amerika kan få en positiv innvirkning på vekstutsikten på noe lengre sikt.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer