Topp 5 mest besøkte fond 2023

Vi ser nærmere på de fondene som våre lesere har kikket mest på så langt i 2023

Johannes Haraldsen 02.04.2023 | 23.40
Facebook Twitter LinkedIn

magnifying glass

Tradisjonen tro har vi sett nærmere på hvilke fond som har fått flest klikk så langt i år på Morningstar sin norske nettside. Vi har tatt utgangspunkt i tidsperioden fra 1.1.2023 og frem til 30.3.2023 og listen ser nærmere på de fondene som er mest populære blant våre lesere.

Det er mange gjengangere på listen over de mest klikkede fondene som du finner i vår oversikt. Dette har flere forklaringer. Ofte er det slik at fondene som figurerer på vår toppliste er fond som mange er investert i eller som vi har skrevet om tidligere. Andre fond utmerker seg grunnet høy avkastning slik som blant annet DNB Teknologi A eller Nordea Stabile Aksjer Global Etisk, sistnevnte stakk av med seieren under vår Fund Awards 2023 i kategorien «Beste Globale fond».

Uansett om du leter ett fond du er investert i eller er på jakt etter fondsinspirasjon så kan vår liste over de 5 mest populære fondene være et godt utgangspunkt for å dykke videre inn i fondsuniverset.

Listen er sortert basert på antall klikk og begynner med det mest populære fondet.

DNB Teknologi A

Dette er et fond som lenge har vært fast inventar på tidligere kåringer over de mest populære aksjefondene. Teknologifondet til DNB investerer primært i store, globale teknologiaksjer slik som Alphabet, Microsoft, Salesforce, Meta og en rekke andre. Fondet har vært ledet av forvalter Sverre Bergland siden oppstart i 2001. DNB Teknologi A har Rating på 5 Morningstar stjerner samt fem glober i vår «Sustainability Rating».

DNB Global Indeks A

Dette er som navnet tilsier et globalt indeksfond og har lenge vært et populært valg for norske fondssparere. Global Indeks A har en Rating på 4 Morningstar stjerner og kjennetegnes ved å ha en kraftig vekting mot teknologisektoren, finansielle tjenester og selskaper i helsesektoren.

KLP AksjeGlobal Indeks P

KLP Aksjeglobal Indeks P er en gjenganger på vår oversikt over populære fond og har klart seg svært godt historisk sett når det gjelder avkastning. KLP sitt globalfond er bredt investert i amerikanske og vesteuropeiske aksjer – med et særlig fokus på aksjer i teknologi og finanssektoren.

Alfred Berg Gambak C

Fondet til Alfred Berg har i lengre tid levert sterke resultater og bør kanskje ansees for å være et «folkefond» grunnet fondets popularitet og lange historie. Gambak C ble startet i 1990 og har siden 2010 blitt forvaltet av Leif Eriksrød. Fondet har en Morningstar Rating på 5 stjerner og har vært hjemmehørende i den øverste kvartilen de siste 15 årene. Fondet er kraftig vektet mot selskaper i energi og finansbransjen og investerer utelukkende i selskaper hjemmehørende på Oslo Børs.

Nordea Stabile Aksjer Global Etisk

Det siste fondet på vår liste, utmerker seg også med en Rating på 5 stjerner. Fondet som forvaltes av Robert Næss har utmerket seg blant globalfond tilgjengelig på det norske markedet. Nordea Stabile Aksjer Global Etisk har befunnet seg i øverste kvartil de siste ti årene og har en «year to date»(YTD) avkastning på 9,84%, samtidig som at fondet også klarte positiv avkastning i 2022. Fondet fokuserer på aksjer i helsesektoren, teknologi og telekommunikasjon.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johannes Haraldsen  Johannes Haraldsen er redaktør for Morningstar Norge. Ta kontakt med Johannes på epost.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer