Apple møter motvind i 2019, men aksjene ser attraktive ut

Apple rapporterte regnskapsmessig førstekvartal 29.1.2019 på linje med hva som ble guidet 2. januar.

Abhinav Davuluri 30.01.2019 | 13.43
Facebook Twitter LinkedIn

På den positive siden finner vi at ikke-iPhone-segmentene (Mac, iPad og kroppsnære enheter/tilbehør) vokste 19 % i forhold til 1. kvartal i fjor, ledet an av sterk vekst i tjenestesalget og kroppsnære enheter (slik som Apple Watch og Apple Airpods). Ledelsen i Apple legger til grunn utfordringer i det kinesiske markedet og vekstmarkeder generelt, og deres forventninger var ganske konsistente med våre egne forventninger. Aksjen steg nesten 6 % i etterhandelen, og vi mener dette er et uttrykk for at markedet forventet betraktelig svakere resultater.

Vi opprettholder vår vurdering av underliggende verdi (Fair Value) på $200 og smal vollgrav (narrow moat) Apple, ettersom vi forventer at selskapet kommer tilbake omtrent midtpunktet til området for ensifret vekst fra og med 2020 og fremover. 2019 antar vi kommer til å være moderat lavere.

Inntekten i første kvartal i 2019 falt med 4,5 % i forhold til førstekvartal i fjor, ettersom salget av iPhone falt med 15 % og salg av alt annet en iPhone steg med 19 %. Administrerende direktør Tim Cook tilla iPhone-utfordringene til negative valutabevegelser (for Apple betyr dette sterkere dollar at iPhone blir dyrere i vekstmarkedene), reduserte subsidier fra teleselskapene, Apples erstatning av batterier gjorde at telefonene varte lenger, og den allerede nevnte svakhetene i Kina. De første tre av disse later til å være overgangsutfordringer, mens sistnevnte medfører at vi har kuttet drastisk i forventningene til bidrag fra Kina fremover ettersom vi forventer sterkere konkurranse, samt en lunken makroøkonomisk begrunn i regionen, i tillegg til handelskonfrontasjonene mellom USA og Kina.

Vi merker oss at Apples aktive installasjonsbase for iPhone har gått over 900 millioner enheter (opp nesten 75 millioner de siste 12 månedene) og det støtter oppunder vår hypotese om en rikholdig og lojal kundebase som Apple kan hente ut inntekter fra tjenester og kroppsnære produkter. Inntektene i andre kvartal 2019 antas å komme inn på mellom $55 - $59 milliarder, og midtpunktet her gir implisitt 7 % nedgang i forhold til 2. kvartal i fjor. CFO Luca Maestri siterte $1,3 milliarder i valutamotvind i tillegg til svakere makroøkonomisk klima og spesielt i vekstmarkedene.

Abhinav Davuluri does not own shares in any of the securities mentioned above. Find out about Morningstar's editorial policies. Merk, fair value kan endres som følge av ny informasjon, endret oppfatning av analytiker. Denne er usikker av natur og en aksjekurs kan svinge opp eller ned. Rådfør deg alltid med en finansiell rådgiver før du kjøper eller selger verdipapirer.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc167,04 USD-0,57Rating

Om forfatteren

Abhinav Davuluri  er senior aksjeanalytiker hos Morningstar.

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer