De nominerte til norske Morningstar Fund Awards 2018

Her finner du de nominerte til Morningstar Fund Awards, vinnerne offentliggjøres 8. mars.

Thomas Furuseth 27.02.2018 | 9.50
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar har en pan-europeisk ‘Fund Manager of the Year Awards’ hvor fire forvaltere i hver sin aktivaklasse kåres av Morningstar Manager Research Team. Disse fondene er ikke alltid tilgjengelig lokalt hos oss. Derfor har vi også en mer kvantitativt orientert Morningstar Fund Awards som feirer fond som har hatt sterke resultater og som er tilgjengelig for salg i Norge. Som alltid bør man sjekke om fondet passer i din portefølje før man tar valg om investering. Historisk sterk avkastning er ikke noen garanti for fremtidig sterk avkastning, slik som det står med liten skrift i fondslektyren.

Samtidig ser vi flere gjengangere år etter år i disse prisutdelingene, og det er ikke noen endring på dette punktet i år heller.

Metoden er den samme

Vi kombinerer kvantitativ scoring, med kvalitative vurderinger fra vårt analytikerteam. Prisen er utviklet for å anerkjenne sterke resultater i året som gikk, men vi legger også vekt på hva som har foregått de siste fem årene. Årsaken til dette er at ett år kan være ren flaks, i stedet for å belønne forvalters evner. Vi legger også sterk vekt på risiko i våre kalkuleringer, og våre analytikere ser på faktorer som konsistensen til avkastningen, endringer i forvaltning og leter etter skjulte risikofaktorer som kan finnes i porteføljen. Lenke til fondene finnes nederst til høyre på siden.

Listen sortert alfabetisk:

Norske aksjer

Danske Invest Norge Vekst
Nordea Avkastning
Nordea Norge Verdi

Nordiske aksjer

Fidelity Nordic A-Acc-SEK
Nordea Nordic Small Cap K NOK
SEB Nordic Small Cap C

Europeiske aksjer

Invesco European Growth Equity A EUR Acc
Invesco Pan European StructEq A EUR Acc
JPM Europe Strategic Growth A (acc) EUR

Globale aksjer

Didner & Gerge Global
Storebrand Global Multifactor
Storebrand Global Value

Norske obligasjoner

Alfred Berg Obligasjon
DNB Aktiv Rente
DNB Obligasjon

Vi kommer tilbake med en mer utfyllende kommentar omkring vinnerne og de nominerte etter at Morningstar har avholdt sin prisutdeling den 8.mars.

Har du en rolle innenfor et forvaltningsselskap, bank eller rådgiver og ønsker å delta på seremonien, ta gjerne kontakt med ketil.myhrvold@morningstar.com.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings