Nettotegning i Europa: Solid etterspørsel etter fond

Etterspørsel etter kombinasjonsfond og alternative fond har tilbakevendt. 

Ali Masarwah 23.11.2017 | 12.55
Facebook Twitter LinkedIn

Innskuddene inn i europeiske fond økte i oktober etter en kortsiktig avmetning i august og september. Fond som opprinner i fra Europa så innskudd på 45,6 milliarder euro (ca. 438 mrd. kroner) i etterkant av innskudd på 38.8 mrd. euro i september. 

Etterspørselen etter alternative fond, som benytter hedgefond-teknikker, hoppet mest ettersom investorer kjøpte multistrategi-fond og 'long-shot debt'-fond. 

Både aksjefond og kombinasjonsfond opplevde større salg i oktober. Aktive aksjefond mottok 12,5 milliarder euro (ca. 120 mrd. kroner), noe som er det nest høyeste nivået på en månedsbasis de siste 4 årene. 

På den andre siden ser vi avtagende interesse for rentefond, og disse var på en 10 måneders bunn-nivå. Årsaken til lave interessen var vekstmarkeds-rentefond (spesielt i lokal valuta), og globale rentefond og high yield fond. 

Pengemarkedsfond mottok 18,4 mrd. euro (ca. 177 mrd. kroner), hovedsaklig grunnet innskudd i franske og luxembourgske pengemarkedsfond. 

Med to måneder igjen av året, har europeiske fond lagt på seg mer enn 600 mrd. euro (ca. 5.775 mrd. kr.), noe som er en organisk vekstrate på 10 % ettersom aksjemarkedet har fortsatt høyere på tross av nylig støy. 

For å se hele rapporten, vennligst klikk her.  (engelsk)

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Ali Masarwah

Ali Masarwah  Ali Masarwah war von 2011 bis Frühjahr 2021 als Chefredakteur für die deutschsprachigen Anleger Websites von Morningstar verantwortlich

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings