Fire forvaltere slutter hos Skagen

Fire forvaltere slutter hos Skagen, samtidig som de ansetter Øyvind Fjell fra Delphi. 

Thomas Furuseth 23.03.2017 | 11:33
Facebook Twitter LinkedIn

Etter mange år med endringer, kommer det en rekke nye endringer i porteføljeteamet hos Skagen. Både Skagen Vekst, Skagen Kon-Tiki og Skagen M2 blir påvirket av endringene. 

Skagen Vekst

"Ole Søeberg og Geir Tjetland har valgt å slutte som porteføljeforvaltere i SKAGEN Vekst-teamet med fondets kurs i all time high. Søeberg slutter 1. april for å utføre investeringsrelaterte oppgaver i København. Geir Tjetland fortsetter til 1. juli og vil deretter forvalte egne penger. Alexander Stensrud fortsetter som forvalter på teamet."

Skagen har ansatt Øyvind Fjell fra Delphi som ny forvalter. Alexander Stensrud fortsetter i forvaltningen. 

Skagen Kon-Tiki

"Erik Landgraff slutter som porteføljeforvalter for vekstmarkedsfondet SKAGEN Kon-Tiki 1. april, for å starte i et Hong Kong-basert hedgefond. SKAGEN Kon-Tiki skal fortsatt forvaltes av hovedforvalter Knut Harald Nilsson og porteføljeforvalterne Kristoffer Stensrud og Cathrine Gether.

SKAGEN skal ansette ytterligere en seniorforvalter til SKAGEN Kon-Tiki teamet og vil annonsere dette etter hvert."

Skagen M2

"Porteføljeforvalter i eiendomsfondet SKAGEN m2 Harald Haukås har besluttet å forlate SKAGEN 1. april for å forvalte egne penger. Han skal også begynne i en deltidsstilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger. Fondet skal fortsatt forvaltes av Michael Gobitschek, som har forvaltet fondet siden oppstart."

- Vår forpliktelse til våre kunder er å sikre de beste talentene til å forvalte investeringene deres. Derfor er jeg veldig glad for å ønske Øyvind Fjell velkommen til SKAGEN Vekst. Han blir et svært godt tilskudd til forvalterteamet. Jeg vil også takke Geir, Ole, Harald og Erik for deres verdifulle innsats for SKAGEN over flere år, sier Alexandra Morris, investeringsdirektør i SKAGEN.

- Vår første prioritet er å gi andelseierne best mulig risikojustert avkastning, og alle ansettelser vi gjør har kundeavkastning som viktigste mål, kommenterer Øyvind Schanke, administrerende direktør i SKAGEN.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings