For øyeblikket utføres det rutinemessig vedlikehold på nettstedet, og du kan derfor oppleve mindre periodiske tjenesteforstyrrelser. Vi setter pris på din tålmodighet.

De nominerte til Morningstar Fund Awards 2017

9. mars vil vi annonsere vår årlige Morningstar Fund Awards vinnere for 2017. Metodikken forblir den samme, og vi vil fortsette å gi to ulike typer priser, en kategoripris og en for forvaltningsselskap.

Thomas Furuseth 24.02.2017 | 13:05
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstars målsetning er å hjelpe investorer med å gjøre bedre investeringsbeslutninger og våre analyser viser at investorer ikke bruker smale fond på en hensiktsmessig måte, derfor mener vi at det er viktig å fokusere på kategorier som er både relevante og som er ganske brede og diversifiserte.

Metoden er den samme

Vi kombinerer kvantitativ scoring, med kvalitative vurderinger fra vårt analytikerteam. Prisen er utviklet for å anerkjenne sterke resultater i året som gikk, men vi legger også vekt på hva som har foregått de siste fem årene. Årsaken til dette er at ett år kan være ren flaks, i stedet for å belønne forvalters evner. Vi legger også sterk vekt på risiko i våre kalkuleringer, og våre analytikere ser på faktorer som konsistensen til avkastningen, endringer i forvaltning og leter etter skjulte risikofaktorer som kan finnes i porteføljen. Lenke til fondene finnes nederst til høyre på siden. 

De nominerte, innenfor de 5 kategoriene er:

Norske aksjer

Alfred Berg Gambak
Delphi Norge
Storebrand Vekst

Nordiske aksjer

Delphi Nordic
Handelsbanken Nordiska Småbolag (A1 NOK)
Nordea Nordic Small Cap K

Europeiske aksjer

Fidelity European Dynamic Grth A-Acc-EUR
Fidelity European Larger Cos A-Acc-EUR
JPM Europe Strategic Growth A (dist) EUR

Globale aksjer

Henderson Gartmore Global Growth R USD Acc
Old Mutual World Equity A USD Acc
Storebrand Global Multifaktor

Norske rentefond

DNB Aktiv Rente
DNB Obligasjon
FORTE Obligasjon

Vi vil komme tilbake med mer bakgrunn om vinnerne innenfor de ulike kategorier når disse er offentliggjort. 

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings