Risikoaverse investorer i mai, men ingen panikk.

Europeiske investorer tok ut 7,1 milliarder euro fra aksjefond i mai, men det er mindre enn hva som ble tatt ut i mars 2016 og august 2015. Da gikk ca 13,1 mrd. EUR ut av døren. 

Ali Masarwah 29.06.2016 | 13.41
Facebook Twitter LinkedIn

I måneden (mai) som ledet opp til Brexit var det ingen tegn til panikk i de britisk-orienterte kategoriene som GBP obligasjoner og britiske aksjer. Selv om investorer tok ut penger fra disse kategoriene, var det ingen tegn til panikk og kapitalflyten var relativt normal. 

Blant fondene med høyest innskudd har vi blant annet Nordea-1 Stabile Return, siste 12 måneder frem til mai har fondet tatt i mot hele 5,2 milliarder euro, eller en organisk vekstrate på 84 % i perioden. Dette fondet gjør at Nordea igjen er blant topp ti i Europa på innskudd. På den andre siden mistet Danske Invest ca 730 millioner euro i mai, noe gav dem en plass blant de ti forvaltningsselskapene med mest uttak denne måneden. 

Les hele rapporten her.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Ali Masarwah

Ali Masarwah  Ali Masarwah war von 2011 bis Frühjahr 2021 als Chefredakteur für die deutschsprachigen Anleger Websites von Morningstar verantwortlich

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer