Seadrill bytter administrerende og planlegger flytting.

Seadrill SDRL har annonsert planer om å flytte sitt hovedkontor til en ny lokasjon, i tillegg til utnevnelse av ny administrerende direktør

Stephen Ellis 04.10.2012 | 10.16
Facebook Twitter LinkedIn

I dag er hovedkontoret til Seadrill i Stavanger, hvor operasjonssenteret til det nylige utfisjonerte selskapet North Atlantic Drilling også ligger. Denne transaksjonen kan ha fungert som katalysator for flyttingen, siden North Atlantic Drilling er fokusert på Nord-Atlanteren, noe som reduserer behoved for tilstedeværelse i området for Seadrills ledelse. Gitt Seadrills globale operasjoner, er det naturlig at selskapet blir lokalisert mer sentralt for å redusere logistiske utfordringer for ledelse og forbedre tilgangen til kvalifisert personell. Toppvalgene for nytt hovedkvarter er London, Dubai, Singapore og Houston. Endringen følger tilsvarende bevegelser fra Noble (NE), Transocean (RIG) og Rowan (RDC) de siste årene. Vi tror ny plassering av hovedkontoret vil være fordelaktig for Seadrill, og kan også gi selskapet mer fordelaktig skattebelastning.

Adm.dir. Alf Thorkildsen vil ikke bli en del av flyttingen, han blir erstattet av nåværende Archer sin adm.dir. Fredrik Halvorsen. Thorkildsen har ledet Seadrill siden 2008, og selv om John Fredriksens påvirkningskraft er stor på selskapet, mener vi at Thorkildsen har vært svært verdifull som administrerende direktør. Thorkildsen vil fortsette i styret til North Atlantic Drilling. Halvorsen har vært direktør i Archer siden 2010, og fungerende adm.dir. siden januar. Gitt Seadrills dypgående engasjement med Archer de siste årene, tror vi at Fredriksen og resten av styret har hatt god tid til å evaluere Halvorsens evner. Dermed ser vi ikke noen store overgangs- eller etterfølgesrelaterte problemer for Seadrill på dette tidspunkt.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Archer Ltd27,51 NOK-1,38
Transocean Ltd5,27 USD-2,59

Om forfatteren

Stephen Ellis  Stephen Ellis is a senior stock analyst on the Energy Team.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer