Apple: AI-strategi bør øke salg og oppgraderinger

Vi var fornøyde med Apple Intelligence-funksjonene som ble kunngjort på den verdensomspennende utviklerkonferansen

William Kerwin 13.06.2024 | 12.41
Facebook Twitter LinkedIn

Apple logo

Apple presenterte generative kunstig intelligens-funksjoner for første gang denne uken. Her er hva vår analytiker mener om kunngjøringen.

Morningstar-nøkkeltall for Apple

Fair Value Estimate: $170.00
Morningstar Rating: 2 stars
Morningstar Economic Moat Rating: Wide
Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Vi opprettholder vårt virkelig verdi-estimat på 170 dollar for Apple-aksjen (AAPL), og ser positivt på åpningstalen under selskapets verdensomspennende utviklerkonferanse. Apple presenterte etterlengtede funksjoner for generativ kunstig intelligens, gruppert under navnet Apple Intelligence. Vi har fortsatt tro på en sterk oppgraderingssyklus for iPhone i regnskapsåret 2025, og vi gjør ingen endringer i vår prognose eller verdivurdering.

Kundene vil trenge en iPhone 15 Pro-modell eller bedre for å kunne utnytte Apple Intelligence fullt ut, noe vi tror vil drive salg og oppgraderinger. Selskapet kunngjorde også oppgraderinger på tvers av enhetens operativsystemer. Innenfor disse oppgraderingene likte vi fokuset på tilpasning og personvern. Apples aksje hadde en svak reaksjon på presentasjonen, noe som tyder på at forventningene til generativ AI og oppgraderingssyklusen var innbakt i aksjekursene. Vi anser for øyeblikket aksjen som moderat overvurdert.

Apples første forsøk på generativ AI

Vi var fornøyde med den nylig annonserte Apple Intelligence-pakken med funksjoner. Dette er selskapets første inntog innen generativ AI. Apple fremhevet at generativ AI er personlig, privat og integrert, noe som er i tråd med selskapets overordnede tilnærming. Oppgraderingene av funksjonene svarte stort sett til forventningene våre, med bedre Siri-funksjonalitet, skrivehjelp ved bruk av store språkmodeller, bildegenerering og strømlinjeformede varsler blant høydepunktene. Vi ble spesielt imponert over Siris evne til å hente data mellom apper og utføre handlinger uten å omdirigere brukeren.

Apple prioriterte modellprosessering på enheten, noe som er sikrere for brukerdataene. De annonserte også Apple-drevne servere med Apple-halvledere, som kan behandle større generative AI-henvendelser uten å lagre brukerdata. Vi mener at denne hybridtilnærmingen er praktisk og passer inn i Apples overordnede personvernstrategi. Til slutt inngår selskapet et samarbeid med Open AI for å integrere ChatGPT i programvaren sin for større spørsmål som ikke er knyttet til en bestemt applikasjon.

Gjennomgangen av investeringsmulighetene ovenfor er ikke ment å være en anbefaling av kjøp eller salg. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Abonner på vårt nyhetsbrev helt kostnadsfritt:

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc224,31 USD0,06Rating

Om forfatteren

William Kerwin  er aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer