H&M straffes på børsen etter svake resultater

Klesgiganten H&M straffes hardt på Stockholmsbørsen onsdag etter å ha presentert sine resultater for første kvartal

Johanna Englundh 15.03.2023 | 17.48
Facebook Twitter LinkedIn

HM

H&M, som er verdens nest største globale klesforhandler, straffes hardt på Stockholmsbørsen etter at de la frem sine salgstall. Like etter klokken 14 onsdag ligger aksjen i bunnen av storselskapsindeksen OMXS30 etter et fall på rundt 8,0 %.

Salget i første kvartal (desember til februar) steg 3 % målt i lokale valutaer, som var mindre enn de 4,5 % som analytikere hadde ventet på forhånd. Salgsutviklingen i desember og mesteparten av januar, som ble presentert i årsregnskapet, var også sterkere. Dette tyder på en bratt nedgang mot slutten av kvartalet.

Konkurrenten Inditex, som eier blant annet Zara og Massimo Dutti, har også presentert ferske tall onsdag morgen. Regnskapsårene til de to klesgigantene overlapper ikke helt, men Inditex sitt fjerde kvartal ble avsluttet i januar og for perioden fra februar til midten av mars rapporteres det om en salgsøkning på 13,5 % i lokal valuta sammenlignet med samme periode i fjor.

Sammenlignet med Inditex ser det klart svakere ut for den svenske klesgiganten, men endringer kan komme om kort tid, sier Morningstars senioranalytiker Jelena Sokolova.

«Det ser ut til at H&M fortsetter å levere svakere resultater sammenlignet med Inditex gitt 3 % vekst i lokal valuta mellom 1. desember og 28. februar. Inditex på sin side fortsetter å levere tosifret vekst (Inditex leverte 13,5 % mellom 1. februar og 13. mars i konstant valuta og over 20 % i fjerde kvartal i faktisk valuta). Virksomheten i Kina bør også få et løft som følge av opphevelsen av landets strenge covid-restriksjoner» skriver Jelena Sokolova i en kommentar.

I analytikerens siste rapport, datert 27. januar 2023, vurderte Jelena at selskapets overskuddstap ikke ser ut til å være permanent og at aksjen fortsatt så attraktiv ut. Morningstar har et Fair Value Estimate, en vurdering av aksjens virkelige verdi, på SEK 179:00. Dette betyr at aksjen anses som undervurdert sammenlignet med dagens aksjekurs på SEK 123:84.

Nedenfor er et utdrag av noen nøkkeltall og detaljer fra den siste analytikerrapporten:

HM analyst note

Prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev kostnadsfritt:

Anmäl dig här

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer