Magnificent 7: Teknologigigantenes rapporter

Her er hva våre analytikere syntes om rapportene fra Tesla, Meta, Alphabet og Microsoft, mens vi venter på Amazon og Apple.

Sunniva Kolostyak 30.04.2024 | 12.16
Facebook Twitter LinkedIn

Metalogo

Fire av de "Magnificent Seven" amerikanske teknologiaksjene har rapportert sine resultater for første kvartal. Amazon.com (AMZN) og Apple (AAPL) forventes senere denne uken, mens Nvidia (NVDA) rapporterer i mai.

AI er fortsatt det store temaet blant investorer som ser på "Magnificent Seven's" kvartalsrapporter.

Tesla (TSLA), som Cathie Wood nylig kalte «verdens største AI-prosjekt», var først ut av de store amerikanske teknologiaksjene til å rapportere og klarte å skape spenning til tross for fallende fortjeneste. Samtidig ble Microsofts (MSFT) og Alphabets (GOOGL) AI-fremgang belønnet med et stort hopp i aksjekursene.

I mellomtiden falt Metas (META) aksjekurs på grunn av usikkerhet om når selskapets store investeringer i AI vil omdannes til meningsfull fortjeneste, selv med tosifret omsetningsvekst. 

Mens vi venter på at resten av Magnificent Seven skal rapportere denne uken, kan du lese mer nedenfor om hva våre analytikere tenker om selskapene som har rapportert så langt. 

Microsoft - Høyere resultat, økt virkelig verdi

Morningstar-vurdering for Microsoft

• Fair Value Estimate: $435,00
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Middels

Microsoft ( MSFT ) fortsetter å levere sterke resultater for tredje kvartal, og overgår både topp- og bunnlinjeestimatene våre. Resultatene er imponerende fra de fleste vinkler, men vi fremhever styrken innen AI, Azure og spill; en kraftig økning i bestillinger fra store Azure-bedrifter; og robust marginutvikling til tross for nedadgående press fra Activision-oppkjøpet er våre viktigste konklusjoner.

Kunstig intelligens er fortsatt i fokus og bidro med 700 basispunkter til Azures vekst. Ledelsen ga også en guiding på høyt nivå for regnskapsåret 2025 som inkluderte tosifret omsetningsvekst og en nedgang i driftsmargin på omtrent 1 prosentpoeng, noe som er i samsvar med vår modell. Aksjen handlet opp 4% etter stenging og forblir dermed i 3-stjerners territorium. 

Vi ser resultater som forsterker vår langsiktige avhandling med fokus på spredningen av hybride skymiljøer og Azure ettersom selskapet fortsetter å bruke sin lokale dominans til å la kunder flytte skyen i sitt eget tempo. Vi sentrerer våre vekstforutsetninger rundt Azure, migrering til Microsoft 365 E5 og Power Platform for langsiktig verdiskaping. AI bidrar også raskt til vekst, noe vi ser på som en annen sekulær driver.

For mars-kvartalet økte inntektene med 17% sammenlignet med foregående år til 61,86 milliarder dollar, sammenlignet med midtpunktet av guidingen på 60,50 milliarder dollar. Vi anslår at Activision tilførte om lag 2,05 milliarder dollar til inntektene. Sammenlignet med samme periode i fjor økte produktiviteten og forretningsprosessene med 12%, Intelligent Cloud økte med 21% og More Personal Computing økte med 17%. Sammenlignet med guidingen kom både MPC og IC inn over øvre grense, mens PBP var like under øvre grense. Godt salgsarbeid og en salgsmiks mot programvare, vekk fra hardware, styrket marginene.

Les mer om Dan Romanoffs syn i denne artikkelen.

Alphabet - Utbytteoverraskelse, økt virkelig verdi 

Morningstar-vurdering for Alphabet

• Fair Value Estimate: $179,00
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Alphabet (GOOGL) leverte sterke resultater i første kvartal, med akselererende inntektsvekts og omstruktureringsinitiativer som drev marginøkning. Selskapet innførte også utbytte, som vil beløpe seg til rundt 10 milliarder dollar årlig, og godkjente ytterligere 70 milliarder dollar i tilbakekjøp av aksjer. Selv om veksten sannsynligvis ikke vil opprettholde dette kvartalets tempo gjennom hele året, posisjonerer Alphabets resultater det til å overgå våre forventninger for året. 

Etter å ha offentliggjort resultater for første kvartal, steg aksjene 11% i førmarkedshandelen. Morningstar økte sitt virkelig verdi-estimat til 179 fra 171 dollar per aksje. Med hoppet i aksjekursen etter kvartalsrapporten ser aksjene nå rimelig verdsatt ut.  

Selskapet øker innsatsen for å utvikle kunstig intelligens-teknologi og stiller forventninger om at kapitalinvesteringene vil fortsette i nåværende tempo, noe som betyr årlige utgifter på nesten 50 milliarder dollar, sammenlignet med rundt 32 milliarder dollar i hvert av de to siste årene. Alphabet tar en tøffere holdning til kostnadene enn sin AI-konkurrent, og fortsetter å kutte antall ansatte og konsolidere team for å dempe virkningen av infrastrukturinvesteringer på lønnsomheten. I mellomtiden økte søkeannonseringen med 14%, YouTube-annonseringen økte med 21%, og skyvirksomheten leverte også en imponerende vekst, med inntekter opp 28%, det beste resultatet på ett år. 

Les hele Michael Hodels syn på rapporten i denne artikkelen.

Meta – Høyere utgiftsplaner

Morningstar-vurdering for Meta Platforms

• Fair Value Estimate: $400,00
• Morningstar Rating: ★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Meta Platforms (META) rapporterte et solid første kvartal med en omsetningsvekst på 27%, selv om det var en beskjeden skuffelse i forhold til FactSet-konsensus, noe som setter selskapet på sporet til å overgå våre inntektsforventninger i 2024. Selskapet annonserte også økte driftskostnader og kapitalutgifter. CEO Mark Zuckerberg bemerket også at han forventer et stort steg opp i investeringene før AI-tjenester genererer meningsfulle direkte inntekter.

Aksjene falt mer enn 10% etter at resultatene for første kvartal ble offentliggjort. Etter å ha tatt høyde for raskere inntekts- og utgiftsvekst i vår prognose, holder Morningstar sitt virkelig verdi-estimat på 400 dollar per aksje. Med salget etter resultatkunngjøringen handles aksjen rundt sin virkelige verdi. 

Metas vekst har akselerert i ulike geografiske områder, og antallet daglige brukere av selskapets apper økte med 7% sammenlignet med for ett år siden. Antallet annonser som ble vist økte med 20% sammenlignet med året før, og antallet ansatte økte for andre kvartal på rad. Driftsmarginen økte til 38% fra 25% for ett år siden. Investeringene forventes å ligge i intervallet 35 milliarder dollar - 40 milliarder dollar, opp fra 30 milliarder dollar - 37 milliarder dollar tidligere, og selskapet sa igjen at det planlegger å øke utgiftene ytterligere i 2025. 

Les hele Michael Hodels syn på rapporten i denne artikkelen.

Tesla – Billigere biler, økt virkelig verdi

Morningstar-vurdering for Tesla

• Fair Value Estimate: $200,00
• Morningstar Rating: ★★★★ 
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Uncertainty Rating: Svært høy

Morningstar-analytiker Seth Goldstein hadde fire hovedpunkter fra Teslas (TSLA) kvartalsresultater, som viste en nedgang i fortjenesten. For det første er det rimelige kjøretøyet fortsatt i rute for første leveranser i slutten av 2025. For det andre ser den fullstendige selvkjørende abonnementsprogramvaren, eller FSD, sterkere adopsjon. Vi anslår at over 10% av den kvalifiserte flåten har tatt i bruk abonnementsprogramvaren, noe som er høyere enn vår forrige prognose.

For det tredje økte vi prognosen for volumvekst innen energilagring. Energilagringsvolumene økte med bare 4% sammenlignet med året før i første kvartal. Til slutt økte vi vår leveranseprognose for 2024 litt, sammenlignet med vår tidligere prognose om ingen vekst. Våre forbedrede utsikter skyldes Teslas nylige priskutt, så vi senket også vår kortsiktige bruttomarginprognose for bilindustrien litt. Vi tror at Tesla kan senke prisene ytterligere siden ledelsen ønsker å overføre størstedelen av kostnadsbesparelsene til kundene for å drive etterspørselen. 

Aksjene steg over 10% i etterhandelen da markedet reagerte positivt på ledelsens utsikter. Vi har hevet vårt estimat for virkelig verdi for aksjen til 200 dollar per aksje fra 195 dollar etter første kvartals inntjening på grunn av forbedrede utsikter på kort sikt. Med dagens kurs ser vi Tesla som undervurdert, med aksjehandel i 4-stjerners territorium.

Les hele Seth Goldsteins oppfatning i denne artikkelen.

Gjennomgangen av investeringsmulighetene ovenfor er ikke ment å være en anbefaling av kjøp eller salg. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class A176,03 USD1,06Rating
Amazon.com Inc184,45 USD0,44Rating
Apple Inc189,98 USD0,07Rating
Meta Platforms Inc Class A471,68 USD-0,33Rating
Microsoft Corp419,64 USD-0,32Rating
NVIDIA Corp927,05 USD-1,75Rating
Tesla Inc176,91 USD1,18Rating

Om forfatteren

Sunniva Kolostyak  er data journalist for Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer