Teslas aksjesplitt forklart

Aksjesplitten som fant sted 24. august vil ikke påvirke Morningstars syn på elbilprodusenten.

Jakir Hossain 29.08.2022 | 13.06
Facebook Twitter LinkedIn

neon dollar sign

Tesla-aksjer (TSLA) skal splittes for andre gang i løpet av de siste to årene. Selskapet foreslo en mulig splitt tidligere i år, som senere ble godkjent av aksjonærene under selskapets årsmøte 4.august 2022. 

Aksjene skal deles på en 3-til-1 basis, som betyr at investorer vil motta ytterligere to aksjer for hver aksje de allerede eier. Selskapets siste aksjesplitt var på en 5-til-1 basis i august 2020.

Aksjesplitten av Tesla fant sted etter at markedet stengte 24.august.

Splitten vil ikke påvirke Morningstars syn på selskapet, som senior equity analyst Seth Goldstein verdsetter til 760 dollar per aksje. Etter aksjesplitten vil selskapets rettferdig verdi-estimat justeres til rundt 255 dollar per aksje for å ta høyde for økningen i selskapets utestående aksjer, ifølge Goldstein.

Selskapets Morningstar Economic Moat Rating er satt til narrow, som betyr at den har et konkurransefortrinn i forhold til deres konkurrenter, vil forbli upåvirket av splittelsen.

Teslas aksjer vil også fortsette å beholde en Morningstar-rating på 3 stjerner etter aksjesplitten, men med en liten premie på 14% fra 23. august, som fortsatt er innenfor et område som Goldstein ser på som rettferdig verdsatt.

Selskapets aksjer steg de siste ukene etter at nyheten vedrørende en avtale om å vedta en inflasjonsreduksjonslov – Inflation Reduction Act – ble godkjent og signert av president Joe Biden 16. august.

«Tesla kan samarbeide med leverandører for å stimulere til utbygging av prosessanlegg i USA, men det vil sannsynligvis ta flere år før selskapet kan sikre nok batterimateriale til at de fleste kjøretøyene kan kvalifiseres innenfor denne ordningen,» sier Goldstein.

Andre aksjesplitter

Tesla er et av flere teknologi- og forbrukerselskaper som har bestemt seg for å dele aksjene sine i år. Markedslederne Amazon.com (AMZN) og Alphabet (GOOG)(GOOGL) har allerede splittet aksjene sine de siste månedene. Cybersikkerhetsfirmaet Palo Alto Networks (PANW) har planlagt å gjennomføre en aksjesplitt på en 3-til-1 basis den 14. september.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Jakir Hossain  Data Journalist hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer