Europeisk markedsbarometer for november 2021

November ga røde tall over stort sett hele Europa, men det var ett segment som oppnådde positiv avkastning i november. 

Fernando Luque 03.12.2021 | 9.45
Facebook Twitter LinkedIn

logo

I november var det betydelige forskjeller i europeiske aksjer avhengig av deres posisjonering i vår Morningstar Style Box. Hvis vi fokuserer på large-cap-segmentet, ser vi for eksempel at store vekstselskaper (Large Growth) var de eneste (på markedsverdi-vektet gjennomsnitt) som avsluttet måneden med positiv avkastning, med en økning på 0,2 % i euro. Til sammenligning falt store verdiselskaper (Large Value) med gjennomsnittlig 3,8 % i euro.

Blant store vekstselskaper som bidro mest til den positive avkastningen til denne gruppen var Hermes International SA, Compagnie Financiere Richemont SA og Sika AG, som steg med henholdsvis 20,6 %, 22,7 % og 18,1 % i euro.

Blant store verdiselskaper var oljeselskapene ansvarlige for den dårlige avkastningen til dette segmentet (Royal Dutch Shell og BP falt med henholdsvis 5,9 % og 6,6 % i euro), og finansselskaper - inkludert de spanske bankene BBVA og Banco Santander - som falt med henholdsvis 22,4 % og 16,1 % i euro i løpet av november.

style box

På sektornivå var det energisektoren som falt mest i november med en negativ avkastning på 6,0 % i euro. Finanssektoren led også i november med en negativ avkastning på 4,6 % i euro.

Sektoren som presterte best forrige måned var eiendom, som klarte å karre til seg en gevinst på 0,3 % i euro.

tabell

Når det gjelder verdsettelser, er fortsatt de mest attraktive aksjene i energisektoren (handles til en pris/fair value på 0,86), ifølge Morningstars estimater, etterfulgt av kommunikasjonstjenester (P/FV på 0,86) og finans (P/FV på 0,89).

Den minst attraktive sektoren, basert på verdsettelse, er fortsatt sykliske forbruksvarer (consumer cyclical) med en P/FV på 1,30, noe som betyr at selskaper i denne sektoren er overvurdert med 30 %, ifølge Morningstar sine analytikere.

Du kan lese mer om hvordan Morningstar verdsetter aksjer her

tabell

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer