BlackRock Global Funds - European Special Situations Fund

Vi fortsetter å mene at dette fondet har sterke meritter, på tross av at det har vært mye endringer i teamet høyt i hierarkiet.

Ronald van Genderen 08.11.2018 | 15.37
Facebook Twitter LinkedIn

Fondet forvaltes av Michael Constantis og han tok over fondet april 2007 og dette var hans første rolle som porteføljeforvalter. Han blir støttet av et team bestående av 21 forvaltere og analytikere innenfor europeiske aksjer. Nigel Bolton leder dette teamet og har gjort det siden mars 2008 etter at teamet mistet flere forvaltere, og på den tiden var ustabilitet et tema. Bolton brakte med seg stabilitet i teamet inntil nå nylig, hvor teamet har mistet 4 forvaltere og en analytiker med erfaring fra 13 – 24 år. Foruten en analytiker som dekker finans, kom de nyrekrutterte erstatterne med kortere erfaring. Selv om våre vurderinger blir noe dempet av omløpet, opprettholder vi synet om at Constantis er en erfaren og dyktig forvalter, i tillegg til at teamet fortsatt har godt med ressurser.

Constantis leter etter selskaper med vekst i fortjenesten som signifikant over markedet, over gjennomsnittet inntektsvekst og verdsettelse som foreslår at markedet ikke fullt ut verdsetter denne fremtidige veksten. Han gjør dette mens han tar hensyn til fra toppen-og-ned risikofaktorer som inkluderer de nåværende makroøkonomiske og aksjemarkedsmiljøet.

Constantis preferanse for vekstorienterte aksjer reflekteres i porteføljen, og den har konsekvent vært i store-vekst-delen av Morningstar Style Box siden han tok over fondet i 2007. Selv om hans fokus er på de største selskapene, han investerer også i små og mellomstore selskaper når han finner attraktive muligheter.

Constantis har gjennom sin historie i dette fondet levert 7,8 % p.a., noe som er henholdsvis 3,5 og 4,8 prosentpoeng over Morningstar Kategori og MSCI Europe indeksen (per september 2018).

På tross av omløp av forvaltere og analytikere mener vi at investorer her blir tatt godt vare på med en erfaren og dyktig forvalter som blir supportert av et team som har gitt mistet noe talent, men som fortsatt har mye ressurser. Vi liker også Constantis fremferd i hans søken etter vekstaksjer. Fondet fortsetter å ha langsiktig appell, og vi opprettholder Morningstar Analyst Rating på Silver.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
BGF European Special Situations A265,74 EUR-0,27Rating

Om forfatteren

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  er fondsanalytiker hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer