Schroder QEP Global Quality C

Et solid valg for eksponering mot globale aksjer.

Muna Abu-Habsa 27.08.2018 | 11.21
Facebook Twitter LinkedIn

Investorer som søker etter et globalt aksjefond har her et solid valg i Schroder ISF QEP Global Quality.

Fondet har en erfaren forvalter ved navn Justin Abercrombie, som har vært i fondet siden fondet ble lansert i oktober 2007 og fondet bruker en kvantitativ modell som han har utviklet. Han har også utviklet og driftet andre kvantitative modeller hos Schroder med gode resultater siden 2000. Vi har høye tanker om Abercrombie, og vi legger lit til hans lange og nære involvering i modellen som ligger til grunn. Vi verdsetter også støtten han mottar fra 15 medlemmer store teamet som står bak QEP. Dette teamet har i gjennomsnitt 11 års erfaring.

Kvantmodellen i dette tilfellet identifiserer vekstselskaper som også har kvalitetsorientering. Dermed unngår de glamour-aksjene som har egenskaper som høy beta, volatilitet og overdreven tradingaktivitet. Kvalitetsattributtene blir gjennom å analysere de underliggende byggesteinene til et selskap slik som lønnsomhet, stabilitet og finansiell styrke. Forvalterens investeringsfilosofi blir basert på å kombinere fundamentale data og vel-analyserte adferdsrelatert innsikt, samtidig som de plasserer stor viktighet på porteføljekonstruksjon og diversifisering av fra-toppen-og-ned risikofaktorer.

Fokuset på kvalitet har typisk sett gitt fondet mulighet til å håndtere ugunstige faktorer bedre enn konkurrentene i Morningstars kategori. Som et eksempel hjalp dette fondet i 2011 da investorer søkte tilflukt i de mer stabile aksjene, spesielt innenfor finanssektoren. Dette har vært tilfelle i de fleste nedturene i historien til fondet. Det som også gjør fondet attraktivt, er at det til vanlig også har holdt følge med konkurrentene i oppgangsmarkeder, noe som gir et sterkt inntrykk av prosessen.

Fondets erfarne team og gode prosess har vært prøvd over tid og det er et verdig alternativ i en globale-aksjer portefølje. Fondet opprettholder sin Morningstar Analyst Rating på Bronze.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Schroder ISF QEP Glbl Qual A Acc NOK2 577,16 NOK0,10Rating
Schroder ISF QEP Glbl Qual A Acc USD234,00 USD-0,38Rating

Om forfatteren

Muna Abu-Habsa  is a senior investment research analyst at Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer