Velkommen til nye morningstar.no! Les mer om endringene og hvordan nye funksjoner hjelper deg til å oppnå investeringssuksess.

Morningstars merkevare uberettiget brukt

Morningstar er blitt gjort kjent med at en falsk ‘Morningstar-kåring’ nå sirkulerer i det norske markedet.

Ketil Myhrvold 01.02.2018 | 10:18

Morningstar oppfordrer alle i bransjen til å sjekke Morningstar.no eller å ta kontakt med Morningstars representanter for å bekrefte ektheten av såkalte ‘kåringer’, rangeringer og annet før man videre-distribuerer informasjonen som en ‘sannhet’.

Morningstars data er åpne for private og institusjoner og svært mange har mulighet til å aggregere og sortere informasjon basert på Morningstars data. Så lenge man har tillatelse til å distribuere denne informasjonen er Morningstar positiv til at man gjør dette, så fremt det står tydelig hvem som har gjort hva, og hvilke kilder som er blitt benyttet. I denne konkrete saken er beklageligvis ikke noen av disse prinsippene blitt fulgt.

Morningstar har også kun en årlig offisiell ‘kåring’ i det norske markedet, og det er Morningstar Fund Awards som offentliggjøres i starten av mars hvert år. De siste årene har Fidelity vært storvinneren i Fund House Awards-prisen, mens DNB ofte har tatt prisen for beste renteforvalter innenfor ‘Fund House’. I tillegg til Fund House Awards kårer Morningstar hvert år vinnere innenfor utvalgte kategorier, Morningstar Category Awards for det norske markedet. Årets vinnere vil bli gjort tilgjengelig i starten av mars 2018. I tillegg har vi en pan-europeisk ‘Fund Manager of the Year’ hvor prisen går til en konkret forvalter eller forvaltningsteam som blir dekket av Morningstar Manager Research Team.

Denne informasjonen offentliggjøres her på Morningstar, og på andre av Morningstars websider globalt.

Morningstar vil igjen oppfordre til at man verifiserer med enten Morningstar.no eller en av Morningstars representanter før man videresender informasjon om kåringer, rangereringer og annen informasjon rundt Morningstar sin merkevare.

TAGS

Om forfatteren

Ketil Myhrvold  CEO Morningstar Norway