Aberdeen Emerging Market Equity Fund

Aberdeen har vist en evne til å navigere farene som går hånd i hånd når man investerer i vekstmarkedene.

Mark Laidlaw 21.12.2017 | 13:06
Facebook Twitter LinkedIn

2017 testet karakteren til Aberdeen Emerging Markets, men det er mye å like i dette fondet, etter vårt syn.

Selskapet har et stort og erfarent investeringsteam som blir ledet av Devan Kaloo, en veteraninvestor med 17 år i selskapet. Kaloo er en person vi holder høyt i kurs. Han, og mange andre med ham, har vært i Aberdeen i majoriteten av investeringskarrieren. Han tok over rollen som sjefen for aksjeforvaltningen etter Hugh Young i 2015 og ble gjenvalgt i samme stilling i etterkant av fusjonen mellom Standard Life Investments og Aberdeen i august 2017. Kaloo mottar solid støtte fra andre seniorer, slik som Joanne Irvine (sjef for vekstmarkedene utenom Asia), men hans involvering er svært viktig for vår løpende tiltro til fondets egenskaper. Per desember 2017 har teamene til SLI og Aberdeen fortsatt ikke fusjonert, men SLI har ikke meningsfull tilstedeværelse i vekstmarkedene, så vi forventer minimalt med avbrudd når de to teamene blir fullt integrert i løpet av starten av 2018.

Investeringsprosessen er blitt utøvd på en konsekvent måte i mer enn to tiår, med verdi og kvalitet som hovedformål. To nylige justeringer som ble utforsket av Flavia Cheong og asiatiske aksjeteamet har en effekt her gitt at Asia er 70 % av universet. Den første av de to var å undersøke grundig om aksjer som har snublet har gjort det av sykliske grunner eller av strukturelle årsaker. Den andre er hvordan teamet investerer i Kina, hvor de historisk sett har investert i Hong Kong- børsnoterte konglomerater. Det kinesiske markedet har endret seg og Aberdeen var i faren for å bli tilsidesatt. Dermed har vi sett teamet ta posisjoner i fondet Aberdeen China A Shares, og kinesiske aksjer slik som Tencent, Midea og China Resources Land for å adressere dette punktet.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Artikkelen er tilgjengelig for gratismedlemmer hos Morningstar.

Bli medlem, det er gratis!
Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
AS SICAV I Em Mkts Eq A Acc USD91,54 USD0,21Rating

Om forfatteren

Mark Laidlaw  Mark Laidlaw is a senior analyst, manager research for Morningstar.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookies