Vinnere av prisene for Årets forvaltere

I motsetning til Morningstar Fund Awards, så deles «Årets forvalter» kun ut til tre forvaltere i hele Europa. 

Morningstar Fund Analysts 27.04.2016 | 13.10
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstars europeiske pris for årets forvalter gis til forvaltere som Morningstar dekker med kvalitative analyser gjort av Morningstars europeiske manager research team og deles ut i tre kategorier; europeiske aksjer, globale aksjer og europeisk renteforvaltning.

«Vi benytter analytikernes innsikt fra analyser gjort av 1400 fond tilgjengelig for salg i Europa. Analytikerne bruker en fem pillarer prosess for å sette en analytikerrating», sier Javier Saenz de Cencano, direktør for Morningstars Research Practise for EMEA. «Alle våre prisvinnere har vist seg å være erfarne, talentfulle og suksessrike forvaltere som har demonstrert utmerket hånderting av investors kapital på lang sikt.

Vinner europeiske aksjer

Alexei Jourovski med team

Jourovski forvalter Uni-Global – Equities Europe og har en Morningstar Analyst Rating av Gold. Han er en svært erfaren fondsforvalter som har vært hos Unigestion siden 2001. Han har ledet aksjeteamet siden 2010, og fondet blir forvaltet av et team bestående av 6 forvaltere og 7 analytikere. Den gradvise styrkingen av teamet etter hvert som forvaltningskapitalen øker, illustrerer at Unigestion investerer for investors beste.

Jourovski og hans team er ansvarlige for å implementere en investeringsprosess som benytter kvantitative optimeringsteknikker designet for å lage en diversifisert portefølje med lavest mulig volatilitet. Videre er teamets kvalitative vurderinger kritiske for fondets suksess. Fondet kan ikke forventes å vinne i alle markeder, og det tenderer til å henge etter i sterke oppgangsperioder, men har sterke resultater over både 3, 5 og 10 årsperiodene per slutten av mars 2016, med lavere volatilitet og sterke resultater i nedgangsmarkeder.

Vinner europeiske obligasjoner

Michael Krautzberger

Krautzberger har forvaltet BGF Euro Bond siden 2005 og fondet har Gold Morningstar Analyst Rating. Han leder et team på 13 personer, hvorav 9 er porteføljeforvaltere. Disse har en kollegial atmosfære, hvor fondet forvaltes som et team. Han var instrumentell i utformingen av investeringsprosessen, hvor fondet har diversifisert risikotagning og legger til verdi på en inkrementell måte via relativ verdi strategier. Resultatene er svært gode, hvor bidragsyterne har kommet fra hele spekteret av veddemål, blant annet fra statsobligasjoner, inflasjonsobligasjoner, valuta, durasjon og rentekurve-veddemål. Bredden i verdiøkende forvaltning er imponerende og understreker både kvaliteten til ideene fra teamet og Krautzbergers evne til å blande ideene i en enhetlig og risikokontrollert portefølje. 

Vinner globale aksjer

Christopher Hart

Hart forvalter fondet Robeco BP Global Premium Equities, fondet er ikke tilgjengelig for salg i Norge. Fondet har Morningstar Analyst Rating Silver. Hart har lang erfaring som både analytiker og porteføljeforvalter. Etter 10 år som analytiker hos Fidelity hvor han dekket flere sektorer, flyttet han til Robeco Boston Partners i 2002, hvor han startet som analytiker før han begynte som forvalter i 2004. Han har forvaltet globale aksjer siden 2008 og Robeco Boston Partners har en investeringsfilosofi som er fundert på blant annet verdsettelse og momentum. Hart har vist seg å være en talentfull aksjeplukker. Hans resulter er primært stammet fra konsistent aksjeseleksjon, hvor han tillegger verdi i alle sektorer, regioner og aksjestørrelse. Fondet har slått kategorisnittet 89 % av rullende 12 måneders avkastning siden han tok over roret i 2008. Han har dermed sterke resultater siste 3 og 5 år, både målt i ren avkastning og risikojustert avkastning. Det er også en fordel at han personlig investerer ved siden av hans investorer i fondet, slik at han deler investors interesse i fondets beste.

Robeco BP GLobal Premium Equities er ikke tilgjengelig for salg i Norge. 

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
BGF Euro Bond A226,50 EUR0,43Rating
Uni-Global Equities Europe SA-EUR3 553,70 EUR-0,35Rating
Uni-Global Equities Europe TA-EUR1 870,22 EUR-0,35Rating

Om forfatteren

Morningstar Fund Analysts  Morningstar fund analysts cover more than 1,700 mutual funds and write regular commentary covering fund industry news, fund investing trends, picks, portfolio planning, international investing, and more.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer