To av Skagen-gründere samles i Nansen Capital Partners

Tor Dagfinn Veen og Åge Westbø velger ikke å selge Skagen AS, men å samle eierskapet i et nytt selskap spesialisert på oppkjøpt og aktivt eierskap i nordiske kapitalforvaltere. 

Thomas Furuseth 15.09.2015 | 9.34
Facebook Twitter LinkedIn

Det nye selskapet vil eie 58,6 % av a-aksjene i Skagen, Kristoffer Stensrud vil fortsette å være direkte eier i selskapet og forvalte Skagen Kon-Tiki.

 - Vi har grundig vurdert ulike eiermodeller og konkludert med at Nansen Capital Partners er den beste løsning for SKAGEN. Samtidig ser vi en spennende mulighet til å skalere vår kapitalforvaltningskompetanse gjennom investeringer i de beste uavhengige kapitalforvalterne i Norden, sier Westbø og Veen.

Offentliggjøringen av planene må kunne karakteriseres som en helomvending. Til Dagens Næringsliv opplyser duoen at i samarbeid med den tidligere McKinsey-rågiveren Simen Vier Simensen og den britiske investeringsbanken NM Rotchild & Sons ble vurdert tre andre alternativer:

  • Salg til private equity
  • Salg til bank
  • Ulike interne modeller

Skagen Fondene skriver i en melding:

- En slik modell gjør oss også i stand til å utvikle og styrke forretningsmodellen til beste for våre kunder, ansatte og eiere, sier administrerende direktør Leif Ola Rød i SKAGEN Fondene. 

- Denne eierstrukturen bidrar med den kontinuiteten som er så viktig for oss, og sikrer at grunnfjellet står støtt; vår uavhengighet, vår velprøvde verdibaserte investeringsfilosofi og vår forpliktelse overfor kundene, sier investeringsdirektør Ole Søeberg.

Mye tyder på at vi vil høre mer fra Nordic Capital Partners i årene fremover, planene er det i alle fall ingenting å si på:

"I løpet av de neste årene ønsker Nansen Capital Partners å kjøpe seg inn i de beste uavhengige kapitalforvaltningsselskapene i Norden."

- Vi er glade for å ha funnet en løsning som skaper langsiktig avklaring rundt eierskapet i SKAGEN og som legger grunnlaget for et uavhengig SKAGEN som har kunde, talent og meravkastning i fokus, avslutter Westbø og Veen

Kilder: Dagens Næringsliv 15.9.2015, TDVeen.no og Skagenfondene.no.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
SKAGEN Avkastning142,00 NOK0,00Rating
SKAGEN Focus A231,51 NOK0,84Rating
SKAGEN Global A3 679,69 NOK0,09Rating
SKAGEN Høyrente103,59 NOK0,02
SKAGEN Kon-Tiki A1 176,53 NOK0,65Rating
SKAGEN Vekst A4 821,75 NOK0,55Rating

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer