Kredittrallyet tar seg en pust i bakken

Den gjennomsnittlige kreditt-spread innenfor Morningstar Euroobligasjonsindeksen er den strammeste siden sommeren i 2011, men denne trenden trenger ikke lenger å fortsette. 

Dave Sekera, CFA 23.11.2012 | 11.42
Facebook Twitter LinkedIn

Den gjennomsnittlige kreditt-spread mellom Morningstar Euroobligasjoner falt så lavt somm til +147 basispunkter (100 bp = 1%) 8. november  2012. Dette er den laveste kredittspreaden indeksen har nådd siden juni 2011. Siden begynnelsen av året har kredittspredningen snevret seg inn bemerkelsesverdige 170 basispunkter og er omtrent 60 basispunkter fra de strammeste nivåene som ble nådd i 2010, siden 2008/9 kredittkrisen. Grunnet lavere kredittspredning og rente på statsobligasjoner har Morningstars Euroobligasjonsindeks steget imponerende 11,69% hittil i år. Siden tyske statsrenter fortsetter å vake rundt historisk lavnivå, og kredittspread har siginifikant mindre rom for å strammes, oppfordrer vi investorer ikke å forvente denne typen avkastning neste år. 

Morningstars Euroobligasjonsindeks steget imponerende 11,69% hittil i år ... vi oppfordrer investorer til ikke å forvente denne typen avkastning neste år.

Siden økt tidevann har hevet alle båtene og kredittspreaden har tettet seg på tvers av spektrumet de siste månedene, samtidig som økonomien i eurosonen har svekket seg og selskapenes fortjeneste er under press, forventer vi generellt at forbedringen i kredittkvalitet vil stagnere. Dette vil begrense hvor mye kredittspreaden potensielt sett kan strammes inn og føre til høyere kredittdifferensiering mellom ulike utstedere.

Amerikanske kredittmarkedet

I USA har gjennomsnittlig kredittspread, intramåned, innenfor Morningstar Corporate Bond Index falt så lavt som +133 basispunkter. Dette er den strammeste kredittspread indeksen har nådd siden den europeiske gjeldskrisen først hevet sitt stygge hode i april 2010. Indeksen bakket noe til +136bp ved slutten av oktober, og fortsatte å utvide seg etter presidentvalget, og nådde 146 bp 13. november (ca 8 bp strammere enn slutten av september). Siden begynnelsen av året har kredittspreaden strammet seg hele 103 basispunkter. Mellom tettere kredittspread og lavere statsrente har Morningstar Corporate Bond Index gitt en imponerende 10,66% avkastning hittil i år. 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Dave Sekera, CFA  Dave Sekera, CFA, is chief U.S. market strategist for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer