Seadrill viser dypvannsstyrke

Seadrill rapporterte solide førstekvartalstall.

Stephen Ellis 15.05.2012 | 10.08
Facebook Twitter LinkedIn

Omsetningen til Seadrill endte på 1,05 milliarder dollar, flatt i forhold til forrige kvartal og operasjonelt resultat bedret seg 20 millioner dollar sekvensielt til $456 millioner. Selskapet økte utbyttet med $0,02 per aksje til $0,82 og planlegger et engangsutbytte på $0,15 grunnet mottak av $70 millioner fra fusjonsrelatert kontantutbytte fra dets SapuraCrest investering. Operasjonelt fortsetter riggutnyttelsen på veldig sunne nivåer, med floaters på 94% og jackup og tenderrigger på 98%. Som resultat av sterk etterspørsel har Seadrill lagt til 4 rigger til dets nybyggeprogram dette kvartalet, noe som bringer totalt antall rigger under bygging til 18, med vekt på levering i 2013 og 2014.

Som vi tidligere har skrevet har styrken i ultra-dypvannsmarkedet medført en økning i ratene fra $500 000 til omtrent $650 000. Seadrill er allerede i diskusjoner om utnyttelse av riggene som blir tilgjengelige i 2014. Olje- og gasselskaper går nå direkte til riggeieren i stedet for å gå gjennom en ”tender”prosess i et forsøk på å forsikre seg om tiltrengt riggkapasitet. Selskapet noterte seg at riggratene er tilbake på 2007-nivå, og ser signifikant etterspørsel fra kunder som ser etter nye rigger. Riggmarkedet er så stramt at olje og gasselskaper nå får prosjektforsinkelser. På tross av våre bekymringer rundt den finansielle belåningen i Seadrill, ser det ut til å være en av de best posisjonerte drillerne i offshoremarkedet de neste årene.

Selskapet har 15.05.2012 3 stjerner, en B-kredittrating og en usikkerhetsvurdering som veldig høy, av Morningstars analytiker Stephen Ellis.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Stephen Ellis  Stephen Ellis is a senior stock analyst on the Energy Team.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer