Forvaltere fra Comgest og Veritas vinner Morningstar European Fund Manager of the Year award

Under Morningstars europeiske investeringskonferanse i Wien i torsdag 15.03 ble vinnerene av deres European Fund Manager of the Year award offentliggjort.

Morningstar Analytikere, 19.03.2012 | 8.30
Facebook Twitter LinkedIn

For å lese om de andre nominerte, klikk her.

Utmerkelsen bygger på ekspertisen til Morningstars europeiske team av fondsanalytikere og målet er å belønne europeiske forvaltere som både har utmerket seg det siste året, men også vist seg som gode forvaltere av andelseiernes kapital på lenger sikt. Det ble delt ut priser i to separate kategorier, en for Morningstar Fund Manager of the Year: European Equity og en for Morningstar Fund Manager of the Year: Global Equity. Vinnerne er:

Morningstar Fund Manager of the Year: European Equity
Morningstar Fund Manager of the Year: European Equity ble tildelt Laurent Dobler og Arnaud Cosserat fra Comgest for deres arbeid med det fransk-registrerte flaggskipet Renaissance Europe (de to er også ansvarlige for selskapets offshore europeiske aksjefond, som alle er forvaltet ved å bruke den samme prosessen). De to forvalterne leder Comgests eksepsjonelt stabile team bestående av åtte forvaltere av europeiske aksjer. I likhet med deres kollegaer fokuserer de på kvalitet og vekst, med hovedvekt på kvalitet. Denne tilnærmingen har bidratt sterkt til å begrense nedsiderisiko for investorer. Eksempelvis, i 2008, tapte Renaissance Europe 14 prosentpoeng mindre enn gjennomsnittet i kategorien Europe Large-Cap Growth Equity. Blant annet skyldes dette forvalternes skepsis til kvaliteten på aksjer innen finansielle tjenester, noe som igjen er reflektert i deres langsiktige syn. I 2011 hadde fondet en positiv avkastning på 1,98% (målt i EUR), sammenlignet med en negativ avkastning på hele 9,60% for gjennomsnittet i kategorien. Hovedsaklig skyldes denne økningen fokuset på kvalitet. Mens forvalternes tilnærming fører til perioder med dårlig avkastning har fondet en evne til å beskytte andelseiernes kapital gjennom alvorlige nedturer i markedet, noe som har hjulpet de to til en veldig god historikk og gjør det enkelt for investorer å velge fondet.

Morningstar Fund Manager of the Year: Global Equity
Vinnere av Morningstar Fund Manager of the Year i kategorien Global Equity ble Charles Richardson og Andrew Headley for deres arbeid med fondene Veritas Global Equity Income og Veritas Global Focus. Duoen kan vise til en imponerende historikk med begge fondene over tid gjennom en temabasert investeringsprosess som har vist seg å levere for investorer i vidt forskjellige markedssituasjoner. Forvalterne stresser viktigheten av å holde på kapital og, innenfor sine identifiserte temaer, fokuserer på å finne selskaper med vedvarende konkurransefortrinn og sunn kontantstrøm. I tillegg skal en god sikkerhetsmargin være reflektert i prisene. I 2008 ble det tydelig hvor godt denne tilnærmingen fungerte ettersom fokuset på kvalitet hjalp forvalterne til å beskytte kapital. Fondene slo sine konkurrenter og MSCI World Index, og havnet blant de 20% beste fondene i Morningstars Global Large-Cap Value-kategori. Vel så imponerende er det at fondene havnet blant  de beste 20% og i øverste tredjedel i det opphetede 2009-rallyet. I 2011 skinte forvalterne igjen hvor Veritas Global Equity Income hadde en positiv avkastning på 2,34% (målt i EUR) og Veritas Global Focus leverte 4,10%. Til sammenligning var avkastningen til gjennomsnittet i kategorien og MSCI World Index på respektive minus 4,45% og minus 2,38% (målt i EUR).

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer