Nils Petter Hollekim forlater ODIN

Nils Petter Hollekim, tidligere hovedforvalter av ODIN Sverige, ODIN Eiendom, ODIN Norge og ODIN Norden, forlater ODIN.

Thomas Furuseth 09.09.2011 | 9.36
Facebook Twitter LinkedIn

ODIN Forvaltning har, etter noen år med stabilitet, fått en del omløp av hovedforvaltere. Lars Mohagen er fortsatt, dessverre, syk. Sykdom kan ramme alle og rammer blindt. Fondene han forvaltet, ODIN Maritim og ODIN Offshore er nå blitt tatt over av Jarle Sjo. Jarl Ulvin sa fra seg ODIN Norge på slutten av 2010 for å dedikere seg til CIO-rollen i ODIN.

De med lengst forvalteransvar i ODIN i dag, er Alexandra Morris, forvalter av ODIN Europa og ODIN Europa SMB. Hun startet i slutten av 2004 i ODIN. Truls Haugen, forvalter av ODIN Norden og ODIN Finland, startet i ODIN midt på toppen av .com-boblen mars 2000.

Nils Petter Hollekim overlater nå, etter 15 år i ODIN, ansvaret for sine fond til Carl Erik Sando (Odin Norge) og Tomas Ramsälv (ODIN Sverige og ODIN Eiendom). Sando kommer som forvalter fra Folketrygdfondet og har, i følge ODIN, 25 års erfaring fra norsk finansnæring. Ramsälv har jobbet som analytiker hos ODIN og skal ha arbeidet med den daglige forvaltningen i en årrekke.

Forvalteromløp
Forvalteromløp er vanlig all den tid da dette ofte er attraktive mennesker, spesielt hvis de har talent for forvaltning. ODIN har hittil vært ganske flinke til å holde på forvalterne, men har oppnådd ganske blandede resultater de siste årene.

Fire spørsmål du bør stille deg ved forvalterbytte

1. Hvor viktig var den gamle forvalteren?

Ikke alle forvaltere er like viktige, mens andre er helt sentrale. Finn ut hvor viktig din forvalter er. Selskapet vil selvfølgelig forsøke å tone ned betydningen av forvalterskiftet.

2. Vil det være en myk overgang?

Hvis en forvalter brått drar kan det være vanskelig å finne en erstatter, så hvordan forvalteren forvalteren forlater sin posisjon kan også få betyning for ditt fond.

3. Vil fondets strategi endres?

Det at en forvalter forsvinner kan bety så mangt, men hvis strategien endres som følge av forvalterbytte kan spørsmålstegnene mangedobles. Det er ikke sikkert en slik total omstilling trenger å være negativ, men erfaring fra USA gjør at vi kan bli skeptiske i slike tilfeller.

4. Hva er den nye forvalterens historikk?

Forvalterbytte trenger ikke utelukkende være negativt. Hvis den nye forvalteren er like dyktig eller dyktigere enn forvalteren som ble erstattet kan det være likegyldig eller positivt. Men, sjekk om det finnes offentlig historikk til forvalteren. Noen ganger kan det være at en unik forvalter forlater som er vanskelig å erstatte.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer