Registrér deg for tilgang analyserapporter!

Dersom du er en aktiv fondssparer, eller rådgiver i fondsbransjen, kjenner du sannsynligvis allerede til Morningstars Kvalitative analyserapporter.

Morningstar 05.07.2010 | 9.11
Facebook Twitter LinkedIn

I tillegg til vår kvantitative Rating – Morningstar Rating – har våre analytikere nå gitt sin kvalitative vurdering av over 1000 fond fra hele Europa, og antall fond som analyseres fortsetter å øke.

Morningstar Kvalitativ Analyse er en helt og holdent uavhengig analyse og vurderingen er basert på fem hovedområder: Personer, Forvaltningsselskap, Prosess, Avkastning og Kostnader. Fondet som vurderes gis én av fem karakterer; Elite, Fremragende, Standard, Underordnet eller Svakt. Les mer om metodikken bak ratingen her.

Analysen blir til en dyptgående firesiders PDF-rapport, myntet på profesjonelle investorer og rådgivere, samt en enklere oversiktsrapport (HTML) som passer for individuelle investorer. Begge versjoner har vært tilgjengelige for våre lesere på www.morningstar.no mens vi utviklet fondsanalyse som forretningsområde, men fra 7.juli vil rådgivere og institusjoner som er interessert i å benytte seg av den dyptgående PDF-rapporten, måtte finne rapportene via andre Morningstar-produkter.

Institusjonelle investorer kan finne PDF-rapportene i Morningstar Direct – den mest fullstendige og oppdaterte koblingen til Morningstars globale database og analyser. Klikk her dersom du ønsker en gratis prøveperiode. Et eksempel på en PDF-versjon av vår Kvalitative analyse finner du her.

For deg som individuell investor vil du, fra 7.juli, måtte være registrert som bruker på www.morningstar.no for å få tilgang til HTML-versjonen av Kvalitative analyser. Det er gratis å registrere seg og det tar heller ikke lang tid via vår medlemsseksjon. Andre fordeler ved å være registrert som medlem hos oss er muligheten til å opprette, lagre og vedlikeholde opp til fem ulike porteføljer. Husk at disse porteføljene nå også kan inkludere dine direkte aksjebeholdninger. I tillegg kan du motta vårt nyhetsbrev og du kan også få automatisk beskjed dersom noe skjer med porteføljen din.

Bruk et lite minutt på å se et eksempel av vår HTML-versjon av en Kvalitativ analyse ved å trykke her. Som du ser, gir denne rapporten en rask oversikt over vår vurdering av fondet, hvordan den passer i en portefølje, og vårt syn på de fem hovedområdene nevnt tidligere. Vårt mål er at du som investor skal ha en full forståelse av skjevhetene i et fonds portefølje og hvordan disse vil kunne ha betydning for fondets avkastning i ulike markedssituasjoner. I tillegg vil vi at du, som investor, skal kunne ha de rette forventningene til investeringen du vurderer.

Bruk gjerne vårt tilbakemeldingsskjema til å si din mening om denne analysen, eller andre tjenester Morningstar tilbyr. Vi ser frem til å høre fra deg!

Lykke til med analyseringen!

Med vennlig hilsen
Morningstar Norge

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer