Crédit Agricole og SocGen fusjonerer enheter

Franske giganter enige om å fusjonere forvaltningsenheter

Christopher J. Traulsen 27.01.2009 | 12.16
Facebook Twitter LinkedIn
Crédit Agricole og Société Générale annonserte mandag 26. januar 2009, at de har gjort en ”midlertidig avtale” for å kombinere deres forvaltningsoperasjoner. Operasjonen sikter mot å slå sammen de europeiske og asiatiske virksomhetene til SocGen Asset Management med Crédit Agricoles. Crédit Agricole vil dermed eie 70 % av den nye enheten og SocGen vil eie resterende 30 %.

Annonseringen kommer etter at SocGen sitt salg av deres UK forvaltningsarm til GLG Partners. Den nye gruppen vil ha €638 Mrd i forvaltningskapital, noe som gjør at det blir den fjerde største forvalter i Europa.

Annonseringen kommer mens forvaltere rundt om i

Europa forvalter dramatisk mye mindre pott med penger grunnet markedsfall og salg av fondsandeler. På bakgrunn av dette faktum så forventer vi at det vil skje flere konsolideringer blant kapitalforvaltere og en rasjonalisering av fondsutvalget ettersom fondsutvalget ble for stort i den siste oppgangsperioden. Mens SocGen og Crédit Agricole er ivrige etter å snakke om fordelene ved sammenslåing, så er det vår erfaring at det at sjelden selskapsfusjoner fungerer i favør av investoren. Sammenslåing er i all hovedsak slik at forretningsbehov får prioritering foran interessen til fondsinvestorer. For eksempel; fusjoner kan trigge høyere fondskostnader i et forsøk på tjene inn fusjonskostnader, fusjon av fond, forvalteravgang, analytiker omorganisering og/eller strategiendringer. Alle disse punktene kan ramme fondsinvestorer. For lite er kjent i denne spesifikke saken for å uttale seg på vegne av investorer, men vi vil være på vakt for å se etter potensielle røde flagg etter hvert som avtalen utvikler seg.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Christopher J. Traulsen  is director of fund research, Europe and Asia, Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer