Overvekter fortsatt Japan

Internasjonale fondsforvaltere overvekter fortsatt japanske aksjer i sine fondsporteføljer. Dette viser Morningstars siste forvalterundersøkelse.

Christian Klerck Nilssen, 27.01.2006 | 12.21
Facebook Twitter LinkedIn
Morningstar spør hver måned de største fondsforvalterne i Europa om deres syn på markedene og forventningene til fremtiden. I tillegg blir forvalterne spurt om aktuelle tema. Tema for januarundersøkelsen var Japan.

Overvekt tross uro

Til tross for at Tokyobørsen har svingt mye de siste ukene, velger forvalterne fortsatt å sette en svak overvekt i japanske aksjer, i forhold til referanseporteføljen. Dermed er troen på Japan sterk, ettersom forvalterne svarte på våre spørsmål i dagene omkring ”mini- krakket” på børsen.

Hele 54 prosent av de spurte medgir at de nå har en overvekt i japanske aksjer i forhold til refer

anseindeksen MSCI World Free. I tillegg sier 69 prosent av de spurte at de ønsker å opprettholde denne overvekten i japanske aksjer.

Store selskaper best

65 prosent av forvalterne mener at japanske aksjer vil utvikle seg sterkere enn verdensindeksen kommende 12 måneder. Forvalterne mener de store selskapene i Japan vil utvikle seg best kommende periode, etter en periode der de små japanske selskapene har steget mest.

Undersøkelsen viser at det nå er færre forvaltere som er negative til amerikanske aksjer, selv om det amerikanske markedet har de svakeste utsiktene kommende 12 måneder. Forrige måned var 33 prosent negative til amerikanske aksjer. Denne måneden har denne andelen falt til 22 prosent

Fortsatt tro på energi

På sektornivå er det industri og energi aksjene som forventes best utvikling kommende 12 måneder. Forsyningsselskaper og telekommunikasjons aksjer forventes å gi svakes utvikling over kommende periode.

Til sammen 43 fondsselskaper deltok i undersøkelsen som ble foretatt i perioden mellom 16. og 23. januar. Tre norske fondsselskaper gav sine svar i undersøkelsen. Du kan lese hele undersøkelsen ved å følge linken til høyre.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer