Vekter opp Japan

Internasjonale fondsforvaltere vekter opp andelen japanske aksjer i sine fondsporteføljer. Dette viser den siste undersøkelsen til Morningstar.

Christian Klerck Nilssen, 02.06.2004 | 13.04
Facebook Twitter LinkedIn
Morningstar i Europa spør hver måned internasjonale fondsforvaltere om deres syn på markedene og deres forventninger til fremtiden. Den siste utgaven av Morningstar European Fund Trends ble utført i perioden mellom 18. og 24. mai. Totalt 57 fondsselskaper ga sine svar til mai undersøkelsen, derav 3 norske fondsforvaltere.

Andelen forvaltere som er positive til japanske aksjer fortsetter å stige. I mai svarte hele 60 prosent av de spurte at de forventer at japanske aksjer vil stige mellom 5 og 15 prosent kommende 12 måneder. 26 prosent tror oppgangen blir over 15 prosent.

Dermed er det ingen overraskelse at hele 57 prosent av for

valterne svarer at de nå har en overvekt av japanske aksjer i sine fondsporteføljer, sammenlignet med de respektive referanseindeksene. Kun 13 prosent svarte at de har en undervekt i forhold til referanseindeksen. Tre fjerdedeler svarer det er fornøyd med dagens vekt i japanske aksjer, men av disse er det flere som planlegger å øke andelen enn å minske den.

Forvalterne mener i tillegg at en investering på Tokyo børsen ikke nødvendigvis er et spill på Kinas vekst. Isteden trekker forvalterne frem sterk innenlandsk etterspørsel, økt privat forbruk og strukturelle forandringer for japanske selskaper som grunn for optimismen.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer