Vil være mer aktive

Internasjonale fondsforvaltere ønsker å delta mer aktivt i de selskapene de investerer i. Dette viser Morningstars siste forvalterundersøkelse.

Christian Klerck Nilssen, 26.03.2004 | 9.55
Facebook Twitter LinkedIn
Morningstar spør hver måned internasjonale fondsforvaltere om deres syn på markedet. Undersøkelsen utføres av Morningstars analytikere i Europa, blant internasjonale fondsforvaltere. Forvalterne svarer på spørsmål om spesifikke temaer, samt deres forventninger til året som kommer.

Mer aktive

Denne månedens tema er ”Corporate Governance”, fondenes involvering i selskapene som finnes i fondenes porteføljer. Et flertall av de spurte (67 prosent), mener at en slik involvering har blitt stadig viktigere i løpet av de siste tre år. Forvalternes måte å delta aktivt i selskapene som de investerer i, varierer fra land til land og

fra fond til fond. Men 52 prosent av de spurte mener de vil være mer aktive på Generalforsamlinger i år sammenlignet med året før.

Mer forsiktige

De siste to månedene har fondsforvalterne trukket noe ned på sine estimater for verdens aksjemarkeder i år. Dette viser også Morningstars undersøkelse denne måneden.

Nå i mars er det kun 16 prosent som forventer at verdensindeksen vil stige med mer enn 10 prosent. Antallet som tror børsen, målt etter MSCI sin verdensindeks for aksjer, vil stige med mellom 5 og 10 prosent er 61 prosent. Til sammenligning gav tilsvarende spørsmål 64 prosent i februar.

Asia fortsatt i skuddet

På regionnivå mener 42 prosent at aksjene i Asia, med unntak av Japan vil utvikle seg best kommende 12 måneder. Den svakeste utviklingen forventes å komme for aksjene i Storbritannia.

Forvalterne har den siste tiden blitt mer positive til aksjene i Japan. I mars tror 36 prosent at aksjene i Japan vil utvikle seg best kommende periode, sammenlignet med bare 17 prosent i februar.

Totalt 63 fondsselskaper deltok i undersøkelsen, som ble foretatt i perioden mellom 15. og 22. mars. Totalt fire norske fondsselskaper ga sine svar denne måneden.

Du kan lese hele resultatet av undersøkelsen ved å klikke på linken til på siden (PDF på engelsk). Du finner denne og tidligere undersøkelser på www.morningstareurope.com.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer