Asia fortsatt favoritt

Aksjene i Asia unntatt Japan er fortsatt foretrukket blant fondsforvalterne i Europa. Dette viser Morningstars seneste undersøkelse, Fund Trends.

Christian Klerck Nilssen, 28.11.2003 | 13.11
Facebook Twitter LinkedIn
Hver måned spør Morningstar fondsforvaltere fra hele Europa om deres syn på markedet og deres forventninger om fremtiden. Det var til sammen 65 fondsforvaltere fra hele Europa som deltok denne måneden. Fra Norge deltok Avanse, DnB AM, Storebrand og Odin Fondene.

Fondsselskapene krever etterforskning

Denne månedens tema dreide seg om fondsskandalene i USA og innvirkningen på bransjen i Europa. Hele 69 prosent av de spurte mener det er nødvendig med en etterforskning av sen handel i verdipapirandeler og ”market timing” også i Europa. Dette som et resultat av avsløringene den siste tiden om ulovlig handel hos flere amerikansk

e fondsselskaper.

81 prosent av de spurte mener imidlertid at situasjonen i Europa her en helt annen enn i USA, når det gjelder sen handel i fondsandeler for å kunne tjene på kortsiktige endringer i kursene som følge av ulik stengetid på utenlandske børser.

Asia er favoritten

På spørsmålet om hvilke aksjemarkeder som er favorittene kommende 12 måneder er det fortsatt et flertall som svarer Asia unntatt Japan. 58 prosent av de spurte mener at aksjene i Asia med unntak av Japan, vil utvikle seg sterkest kommende 12 måneder.

Den siste Morningstar undersøkelsen viser i tilegg at fondsforvalterne nå er mer optimistiske med hensyn til den videre utviklingen for aksjene i Europa unntatt Storbritannia. 18 prosent mener nå at aksjene i Europa vil utvikle seg best kommende 12 måneder, sammenlignet med kun 7 prosent forrige måned.

Undersøkelsen ble utført av Morningstars Analyseteam i Europa og ble utført i perioden mellom 13. og 20. november.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer