Lysere utsikter for USA

Internasjonale porteføljeforvaltere har den siste tiden blitt mer optimistiske med hensyn til den videre utviklingen i den amerikanske økonomien. Dette viser den siste undersøkelsen til Merrill Lynch.

Christian Klerck Nilssen, 18.09.2002 | 14.43
Facebook Twitter LinkedIn
Den siste månedlige undersøkelsen til Merrill Lynch, blant internasjonale porteføljeforvaltere, viser at forvalterne har større tro på den amerikanske økonomien enn tidligere.

Til sammen 28 prosent av forvalterne, som deltok i den siste undersøkelsen, mener at amerikanske selskaper har best forutsetning for inntjeningsvekst i tiden som kommer. Forvalterne har dermed snudd noe i sitt syn på utsiktene for den amerikanske økonomien siden spørsmålet ble stilt i august. Forvalterne har fortsatt størst tro på utviklingen i nye markeder (Latin-Amerika, Asia eks. Japan og Øst-Europa), mens USA nå ligger på andre plass.

Forventningene til

den japanske økonomien fortsetter å falle i september. 36 prosent av forvalterne mener japanske selskaper er de mest uinteressante, sammenlignet med 27 prosent i august.

Investorenes tillitt til amerikanske selskaper har blitt styrket noe den siste tiden. Dette er blant annet som følge av at det ikke har dukket opp flere regnskapsskandaler i USA. I tillegg ble amerikanske ledere nylig bedt om å sverge for at deres regnskaper reflekterer faktiske forhold.

Selv om optimismen er stigende i forhold til USA, mener nesten halvparten av forvalterne imidlertid at amerikanske aksjer fortsatt er overpriset.

Forventer ikke double dip

Forvalterne mener at utsiktene for den globale økonomien anses som mer robuste i dag enn for en måned siden. 48 prosent av forvalterne som deltok i undersøkelsen mener at verdensøkonomien vil være sterkere om ett år.

Hele 66 prosent av forvalterne mener at aksjemarkedene nå er undervurdert, og forventer høyere aksjekurser om ett år enn i dag. Ekspertene forventer i, mindre grad enn tidligere, en såkalt double dip effekt, hvor økonomien kommer ut av lavkonjunktur for raskt å havne tilbake i en nedgående trend.

Merrill Lynch sin undersøkelse ble foretatt i tidsrommet mellom 5. og 12 september, og 298 internasjonale porteføljeforvaltere deltok.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer