Stiger og faller med USA

Niklas Tell, 15.03.2002 | 15.53
Facebook Twitter LinkedIn
Stemning

Aksjemarkedene i Latin-Amerika, slik som andre vekstmarkeder, har en tendens til å stige og falle som et resultat av hva som skjer i USA. Dagens forventninger om en bedring i den amerikanske økonomien, har bidratt til en oppgang for det meksikanske aksjemarkedet på 15 % hittil i år. Det brasilianske markedet, på sin side, har steget 8 % prosent hittil i år. Men dersom den amerikanske økonomien skuffer, er det sannsynlig med prisfall også i Latin-Amerika.

Markedet

Oppgangen i USA har hjulpet Mexico mye, ettersom de har store handels og investeringssamarbeid med sine naboer i nord. Slik som det er t

ilfelle med markedene i Asia, kan deler av Latin Amerika betraktes et derivat av det amerikanske markedet Som et resultat av dette stiger som oftest kursene her mer i gode perioder, og faller mer dersom det amerikanske markedet går inn i perioder med lavkonjunktur.

Utsikter

Problemene i Argentina har ikke påvirket nabolandenes økonomi, og forhandlingene med The International Monetary Fund (IMF) er i ferd med å ta fart etter godkjennelsen av landets budsjett av kongressen. Utsiktene i andre deler av regionen er bedre, men er fortsatt avhengig av ytterligere forbedringer i den amerikanske økonomien.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer