De nominerte til Morningstar Awards for Investing Excellence 2024

Vi kunngjør nå de nominerte fondene i Morningstar Awards for Investing Excellence, med prisutdeling den 19. mars.

Johanna Englundh 28.02.2024 | 12.07
Facebook Twitter LinkedIn

 awards 2024

Morningstar kårer hvert år de beste fondene som selges i Norge. Vi har valgt ut fem kategorier som er spesielt interessante for norske fondssparere, der det i tillegg finnes mange dyktige forvaltere. I disse har Morningstar undersøkt de historiske prestasjonene over de siste fem kalenderårene, med vekt på året 2023. I tillegg justerer vi for forskjeller i risikotaking slik at jevn verdiutvikling premieres for å finne de fondene som har prestert best.

Prisene anerkjenner de fondene og kapitalforvalterne som har tjent investorer godt over lang tid og som Morningstar Manager Research-team tror vil kunne levere konkurransedyktig risikojustert avkastning over tid. Klikk her hvis du vil lære mer om den nye metoden for Morningstar Awards for Investing Excellence.

"Disse utmerkelsene er ment å anerkjenne bransjens fondsutvalg og investorfokuserte selskaper som Morningstars Manager Research-team tror vil kunne levere sterk risikojustert avkastning på lang sikt. Med hjelp av Morningstar Medalist Rating velger vårt team av fondsanalytikere nøye ut finalistene på individuelle fondsmarkeder blant fond som har utmerket seg spesielt godt på både kort og mellomlang sikt", sier Matias Möttölä, leder for fondsanalyse, EMEA, Morningstar.

Kampen om å bli nominert innenfor de ulike kategoriene har vært tett også denne gangen, og Morningstar gratulerer alle de nominerte! Listen nedenfor er sortert alfabetisk innenfor de ulike kategoriene hvor det deles ut priser i år.

Nominerte fondsselskaper 2024

I tillegg gjør vi en oppsummering av fondsselskapenes vektede resultater i gjennomsnitt målt over tid blant alle deres fond som selges i Norge. Dette er grunnlaget for utdelingen av den store pokalen for beste fondsselskap på tvers av alle aktivaklasser. Her er de nominerte i alfabetisk rekkefølge:

Vinnerne blir offentliggjort på våre nettsider og via sosiale medier etter prisutdelingen den 19. mars. Morningstar har sendt ut invitasjon til Morningstar Executive Forum og Fund Awards, og om du savner en invitasjon send en mail til ketil.myhrvold@morningstar.com.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer