Metode for Morningstar Fund Awards

Morningstar Fund Awards endrer navn til Morningstar Awards for Investing Excellence. Her er alt du trenger å vite om endringene og den nye metodikken som ligger til grunn for utvelgelsen av nominerte og vinnende fond og fondsselskaper.   

Johanna Englundh 22.02.2024 | 10.13
Facebook Twitter LinkedIn

 awards

Morningstar Awards for Investing Excellence er utformet for å anerkjenne fond og kapitalforvaltere som ikke bare har levert sterk risikojustert avkastning det siste året, men som også har tjent investorer godt over lengre tid og forventes å fortsette med det fremover.

Prisene velges ut ved å bruke en kombinasjon av tidligere resultater og risiko og, når det er mulig, Morningstars fremtidsrettede rating for fond, Morningstar Medalist Rating, inkludert dens komponent Parent Pillar. Den fullstendige metoden for prisene og dens anvendelse for hvert marked finnes her.

"Morningstar Awards for Investing Excellence er designet for å anerkjenne bransjens beste fondstilbud og investorsentrerte selskaper. Vi legger vekt på våre analytikeres kvalitative, fremtidsrettede utsikter under utvelgelsesprosessen på individuelle fondsmarkeder. Med vår nye metode som anvendes på 24 markeder globalt, ser vi frem til å lansere disse analytikerdrevne prisene på nye markeder for første gang i 2024", sier Wing Chan, Morningstars leder for fondsanalyse i Europa, Asia og Stillehavsområdet.

Morningstar har delt ut priser årlig til dyktige porteføljeforvaltere siden 1988. Vinnerne av Morningstar Awards for Investing Excellence utpekes basert på analyse og grundig kvalitativ evaluering av Morningstars fondsanalysegruppe. For mer informasjon om Morningstar Awards for Investing Excellence og datoer for hvert marked, besøk denne siden

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer