4 Warren Buffett-aksjer som vi liker

Pluss, aksjene som Berkshire Hathaway kjøpte og solgte sist kvartal

Susan Dziubinski 22.02.2024 | 13.24
Facebook Twitter LinkedIn

Warren Buffett

Warren Buffetts Berkshire Hathaway (BRK.ABRK.B) har offentliggjort sin regulatoriske rapport for fjerde kvartal 2023, kjent som 13F. Rapporten indikerer at Berkshire ikke var en stor kjøper av aksjer forrige kvartal. Dette er ikke overraskende, gitt at aksjene skjøt i været i løpet av perioden: Morningstar US Market Index steg omtrent 12% i løpet av fjerde kvartal.

Her er en titt på noen av aksjene Warren Buffett og hans team kjøpte og solgte i løpet av fjerde kvartal, samt flere av de mest undervurderte Buffett-aksjene å kjøpe i Berkshire Hathaway-porteføljen i dag.

Berkshire Hathaways 13F-rapport for fjerde kvartal indikerte ikke at Buffett la til noen nye navn til den børsnoterte porteføljen. Ifølge rapporten la Berkshire ganske enkelt til eksisterende posisjoner i Chevron (CVX), Occidental Petroleum (OXY), og Sirius XM Holdings (SIRI).

Det er imidlertid det Berkshire Hathaway ikke rapporterte som har fått finansmediene til å summe, forklarer Morningstar-strateg Greggory Warren.

"SEC tillater av og til konfidensiell behandling for nye aksjekjøp av store porteføljeforvaltere, og fritar dem fra å måtte offentliggjøre det i kvartalsvise 13F-rapporter når 'slik handling elr nødvendig eller hensiktsmessig i offentlighetens interesse og for å beskytte investorer eller for å opprettholde rettferdige og ordnede markeder'".

"Berkshire mottok en unntakstillatelse i forrige kvartal (som det har blitt gjort ved forskjellige anledninger tidligere), samt for tredje kvartal av 2023, og nå forblir selskapets største aksjekjøp i løpet av tredje og fjerde kvartal et mysterium for investorer. Til slutt vil selskapet avsløre aksjen (eller aksjene) som de har kjøpt", sier han. 

Spesielt reduserte Berkshire sin posisjon i Apple (AAPL) i løpet av kvartalet. Men til tross for dette, forblir Apple-aksjen Berkshires største eierandel - med god margin. Buffet og teamet hans reduserte sine posisjoner i HP (HPQ) og Paramount Global (PARA). Berkshire solgte seg helt ut av sine posisjoner i D.R. Horton (DHI), Globe Life (GL), Markel Group (MKL), og StoneCo (STNE).

4 Warren Buffett-aksjer å vurdere

Mange av de børsnoterte aksjene som eies av Berkshire Hathaway er i dag ansett som rimelig verdsatt eller overvurdert, ifølge Morningstars målinger. Her er noen av aksjene blant beholdningene i det siste kvartalet som så ut til å være undervurderte per 13. februar 2024.

• Charter Communications (CHTR)
• Citigroup (C)
• Kraft Heinz (KHC)
• Kroger (KR)

Her er litt om hvorfor vi liker hver av disse aksjene til disse prisene, sammen med noen nøkkeltall for hver. All informasjon er per 13. februar.

Charter Communications

• Morningstar Rating: 5 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
• Industry: Telekommunikasjonstjenester

Berkshire Hathaway eier omtrent 2,6% av aksjene i Charter Communications. Selskapet er resultatet av en fusjon i 2016 av tre kabelselskaper: Legacy Charter, Time Warner Cable og Bright House Networks. Vi mener selskapet har skapt en smal økonomisk vollgrav takket være sin effektive skala og kostnadsfordel. Charter Communications-aksjen handles for øyeblikket hele 47% under vårt virkelig verdi-estimat på 550 dollar.

Citigroup

• Morningstar Rating: 4 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
• Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
• Industry: Banker – Diversifisert

Citigroup er ikke Berkshire Hathaways favorittbank: Den æren går til Bank of America (BAC), som er en av de største beholdningene i Berkshires børsnoterte portefølje. Men Citigroup-aksjen er mer attraktiv fra et verdiperspektiv i dag, ifølge Morningstar. Citigroup-aksjen handles for øyeblikket 20% under vårt estimat for virkelig verdi på 66 dollar.

Kraft Heinz

• Morningstar Rating: 5 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
• Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
• Industry: Pakkede matvarer

Berkshire Hathaway eier mer enn 26% av Kraft Heinz-aksjene. Produsenten av pakkede matvarer har fornyet veikartet sitt og fokuserer nå på å konsekvent drive lønnsom vekst. Vi mener Kraft Heinz-aksjen er verdt 53 dollar per aksje, og aksjene handles i dag til en 32% rabatt i forhold til virkelig verdi.

Kroger

• Morningstar Rating: 4 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Capital Allocation Rating: Eksemplarisk
• Industry: Dagligvarebutikker

Berkshire Hathaway eier omtrent 7% av Krogers utestående aksjer. Kroger og rivalen Albertsons (ACI) har annonsert fusjonsplaner, selv om det fortsatt er regulatoriske hindringer. Vi mener Kroger har skapt en smal økonomisk vollgrav og drives av et lederteam som har gjort en eksemplarisk jobb med å allokere kapital. Kroger-aksjen handles 14% under vårt virkelig verdi-estimat på 53 dollar. 

Mer om Warren Buffetts investeringsstrategi

Warren Buffett har sagt at han ikke anser seg selv som en aksjevelger; han er heller en selskapsplukker. Den kommentaren oppsummerer ganske godt hvordan han tenker på aksjer: de er deler av selskaper. Lær mer om hvordan Orakelet fra Omaha velger selskaper i How to Invest Like Warren Buffett. Og les visdomsordene i 12 Lessons on Money (And Life) from Buffett and Munger.

Gjennomgangen av investeringsmulighetene ovenfor er ikke ment å være en anbefaling av kjøp eller salg. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Berkshire Hathaway Inc Class A611 244,00 USD1,18Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B405,08 USD1,30Rating

Om forfatteren

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski er direktør for innhold på Morningstar.com

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer