5 av Magnificent 7 har kunngjort sine rapporter

I det siste har vi fått rapporter fra Tesla, Meta, Alphabet, Amazon, Apple og Microsoft. Nvidia er sist ut av Magnificent 7, der markedet må vente på rapporten til slutten av februar. Her er våre analytikeres reaksjoner så langt.

Sunniva Kolostyak 09.02.2024 | 13.33
Facebook Twitter LinkedIn

 Metaplattformer

Forrige uke var en stor uke for "Magnificent 7"-investorene, med rapportering fra fem av verdens sju største selskaper tirsdag og torsdag.

Vi fikk Teslas (TSLA) resultater i forrige uke da vår analytiker Seth Goldstein forklarte årsakene bak frykten for en nedgang og hvordan det kan påvirke selskapets kort- og langsiktige inntjening. Han anbefalte å vente på at aksjen gir en solid sikkerhetsmargin før man vurderer et inngangspunkt. 

Selv om det ikke er en del av Magnificent 7, så vi også Netflix (NFLX) rapportere om sine resultater for fjerde kvartal i forrige uke. For å få et fullstendig bilde av hvordan det gikk med de syv største aksjene i fjerde kvartal, må vi vente en måned til på Nvidia (NVDA), som rapporterer i slutten av februar.

(The Magnificent 7 består av: Tesla, Meta, Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft og Nvidia).

Blant aksjene som rapporterte, var investorene mer begeistret for noen enn andre. Her er hva som skjedde og hvilke selskaper som innfridde forventningene.

Aksjekursen for de rapporterende "Magnificent 5" i fjor

Meta Platforms rapport

Morningstar-vurdering for Meta

  • Fair Value Estimate: $400,00
  • Morningstar Rating : 3 stjerner
  • Morningstar Economic Moat Rating : Bred
  • Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Da børsene stengte i USA torsdag forrige uke, la tre av de største selskapene frem sine resultatrapporter for fjerde kvartal, og et av høydepunktene var Meta (META). Eieren av Facebook, Instagram og WhatsApp har for første gang innført utbytte og tilbakekjøp av aksjer, noe vår analytiker Ali Mogharabi roser. Den totale omsetningen i fjerde kvartal på 40 milliarder dollar økte med 25% sammenlignet med fjoråret, drevet av både annonseinntekter (opp 24%) og reality labs (opp 54%), noe som ble støttet av et sterkt høytidssalg av Quest 2 og Quest 3. Driftsmarginen økte til 41% fra 20% i fjor. 

Etter å ha gjennomgått resultatene, er Mornignstar mer optimistisk med hensyn til Metas vekst i fortjenestemargin, og øker aksjens virkelig verdi-estimat til 400 dollar fra 322 dollar. Mogharabi mener imidlertid at aksjen fortsatt er overvurdert.  

"Metas annonsevekst kan dra nytte av enklere sammenligninger og politiske annonseutgifter i 2024, men vi ser for oss en nedgang i 2025-28 når den økonomiske veksten avtar. De tradisjonelle driverne for vekst i digitale annonsekostnader, som nettbrukere og mobilekspansjon, er mindre innflytelsesrike. Innovasjoner som kunstig intelligens kan forbedre annonseeffektiviteten, men vil etter vår mening ikke øke veksten i annonseutgiftene nevneverdig". 

Amazons rapport

Morningstar-vurdering for Amazon

  • Fair Value Estimate: $185,00
  • Morningstar Rating: 3 stjerner
  • Morningstar Economic Moat Rating: Bred
  • Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Amazon (AMZN), som har en bred økonomisk vollgrav, rapporterte om sterke resultater for fjerde kvartal og hadde blandede utsikter i forhold til Morningstars forventninger, inkludert inntekter i tråd med forventningene og bedre lønnsomhet. Lønnsomheten var imponerende, med et driftsresultat på 13,2 milliarder dollar, sammenlignet med den øvre delen av forventningene på 12,0 milliarder dollar, noe som resulterte i en driftsmargin på 7,8%, sammenlignet med 1,8% for et år siden, og representerte det beste fjerde kvartalet på minst ti år. Lønnsomheten innen detaljhandel var bedre enn forventet, og Morningstar ser en positiv utvikling på etterspørselssiden innen områder som Amazon Web Services og annonsering. Men selv om marginene var gode i alle segmenter, mener Morningstar-analytiker Dan Romanoff at det fortsatt er rom for ytterligere forbedringer.

Resultatrapporten ser ut til å ha blitt godt mottatt av investorene ettersom aksjekursen steg med 2,6% i den amerikanske førhandelen.

Etter å ha sett på tallene for fjerde kvartal, hevet Romanoff virkelig verdi-estimatet for Amazon til 185 dollar per aksje fra 155 dollar. I forhold til Morningstars modell var det netthandel, tredjepartssalgstjenester (3P) og annonser som drev det store flertallet av oppsiden, noe som er i tråd med forrige kvartal. Abonnementstjenester var foran, AWS og diverse stod i kø, og fysiske butikker lå noe under Morningstars antakelser.

Apples rapport

Morningstar-vurdering for Apple

  • Fair Value Estimate: $160,00
  • Morningstar Rating: 2 stjerner
  • Morningstar Economic Moat Rating: Bred
  • Morningstar Uncertainty Rating: Middels

Apple (AAPL) er det eneste selskapet som rapporterte denne uken hvor våre analytikere opprettholdt samme virkelig verdi-estimat for aksjen. Ifølge analytiker William Kerwin skyldes dette en nedjustering av den kortsiktige inntektsprogrnosen balansert med en økt forventning om lønnsomhet. Inntektene for desemberkvartalet økte med 2% sammenlignet med året før, til 119,6 milliarder dollar. Veksten ble ledet av iPhone og Apples tjenester, med en økning på henholdsvis 6% og 11% sammenlignet med året før. Selskapets wearables-segment falt med 11% sammenlignet med året før, sannsynligvis på grunn av patentproblemer med Apple Watch-serie som midlertidig tok den siste produktlinjen av hyllene i løpet av kvartalet. 

Apple-aksjen falt omtrent 3% etter rapporten, sannsynligvis på grunn av svakere resultater i Kina og lavere iPhone-forventninger, men Morningstar fortsetter å se aksjen som overvurdert.

Motvinden i Kina er et resultat av langvarige erstatningssykluser for personlige enheter og mer aggressive lokale alternativer, bemerker Kerwin. Han sier også at Apples iPhone-inntekter og bruttomargin for desemberkvartalet slår forventningene, men han tror fortsatt at iPhone vil se en mykere adopsjonssyklus i år, og senker derfor prognosen for regnskapsåret 2024 for iPhone-inntekter til en beskjeden nedgang. Bruttomarginen på 45,9% var imidlertid imponerende og ble drevet av rekordhøye bruttomarginer for både produkter og tjenester. 

Microsofts rapport

Morningstar-vurdering for Microsoft

  • Fair Value Estimate: $420,00
  • Morningstar Rating: 3 stjerner
  • Morningstar Economic Moat Rating: Bred
  • Morningstar Uncertainty Rating: Middels

Microsoft (MSFT) la ut sin rapport etter at markedene stengte på tirsdagen og kunne skryte av resultater som slo forventningene over hele linja. Kunstig intelligens var nok en gang stjernen i showet siden det, ifølge Microsoft, bidro med 600 basispunkter til veksten i sin Azure-skyvirksomhet - dobbelt så mye som forrige kvartal. I desemberkvartalet var omsetningen 62,0 milliarder dollar, en økning på 18% sammenlignet med året før. Produktivitet og forretningsprosesser økte med 13%, intelligente skyer med 20%, og mer personlig databehandling med 19%. 

Til tross for dette, falt selskapets aksjekurs med omtrent ett prosentpoeng i løpet av første handelsdag, da investorene hadde håpet på enda bedre resultater.

Etter resultatene hevet Morningstars aksjeanalytiker Dan Romanoff sitt virkelig verdi-estimat for aksjen fra 370 dollar til 420 dollar, og fant utsiktene oppmuntrende: "Selv om ledelsen ikke vil innrømme så mye, fortsetter vi å se indikatorer på at etterspørselsmiljøet har forbedret seg i det minste beskjedent", sier han.

Morningstar har også økt sine estimater for inntektsvekst og margin med omtrent ett poeng hver over de neste fem årene. Til tross for denne økningen, mener Romanoff fortsatt at aksjen er rimelig verdsatt.

Les mer om Dan Romanoffs analyse av rapporten i denne artikkelen.

Alphabets rapport

Morningstar-vurderinger for Alphabet

  • Fair Value Estimate: $171,00
  • Morningstar Rating: 3 stjerner
  • Morningstar Economic Moat Rating : Bred
  • Morningstar Uncertainty Rating: Høy

Alphabet (GOOGL) offentliggjorde også sine Q4-resultater på tirsdag forrige uke. Selskapet rapporterte en total omsetning for fjerde kvartal på 86,3 milliarder dollar, en økning på mer enn 13% fra året før. "Nettverkseffekten" var den store vinneren, og drev kontinuerlig vekst på Google-søk og YouTube gjennom fjerde kvartal. Og den økende etterspørselen etter kunstig intelligens akselererte inntektsveksten for skytjenester. Fortsatt svakhet i Googles annonseteknologivirksomhet, eller Google-nettverket, reduserte imidlertid den totale annonseveksten litt. 

Alphabets aksje falt 5% i etterhandel og sank 6% i markedet.

Ali Mogharabi, Morningstars aksjeanalytiker, sier at Morningstar har økt inntjeningsprognosene for Alphabet ettersom akselerasjonen i skyinntektsvekst, ytterligere inntektsgenerering fra YouTube og den fortsatt stabile veksten i søk sannsynligvis vil kompensere for effektene av synkende inntekter fra nettverkssegmentet. Modelljusteringer resulterer i en estimert virkelig verdi på 171 dollar, opp fra 161 dollar.

Les mer om Ali Mogharabis analyse av rapporten i denne artikkelen.

Vennligst merk at denne artikkelen er helt eller delvis oversatt av en maskin, og det kan derfor være noen skrivefeil eller unøyaktigheter i teksten. Dersom du har spørsmål eller kommentarer til teksten, ta gjerne kontakt med guro.tungeland@morningstar.com

Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class A171,95 USD10,22Rating
Amazon.com Inc179,62 USD3,43Rating
Apple Inc169,30 USD-0,35Rating
Meta Platforms Inc Class A443,29 USD0,43Rating
Microsoft Corp406,32 USD1,82Rating
NVIDIA Corp877,35 USD6,18Rating
Tesla Inc168,29 USD-1,11Rating

Om forfatteren

Sunniva Kolostyak  er data journalist for Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer