Finansiell kalender for Norden 2024

Forbered deg på det nye børsåret på best mulig måte og skriv ned disse datoene i din finansielle kalender for 2024. Vi lister alt fra viktige rentebeslutninger, helligdager som påvirker børsens åpningstider, samt viktige valgdager til rapporteringssesonger.

Johanna Englundh 14.12.2023 | 14.37
Facebook Twitter LinkedIn

Nyttårsfeiring Norge

Rentenivået har vært avgjørende for aksjemarkedsutviklingen de siste årene, og markedet vil følge nøye med på rentebeslutningene i 2024. For investorer er det derfor verdifullt å holde oversikt over når de ulike sentralbankene kunngjør sine rentebeslutninger. Nedenfor finner du datoene for fire viktige sentralbanker for de nordiske landene: Sveriges Riksbank, Norges Bank, ECB og FED. Vær oppmerksom på at Danmarks Nationalbank, med en fast valutakurs, ikke avholder regelmessige pengepolitiske møter og kan endre renten når som helst. Derfor er ikke Danmarks Nationalbank inkludert i tabellen nedenfor. 

Men det er ikke bare rentebeslutninger som er viktige for børsen. For at du skal kunne handle er det essensielt at børsen er åpen, derfor finner du alle dagene der de svenske, norske, danske og finske børsene er stengt i løpet av 2024 i tabellen nedenfor. Du får også informasjon om når rapporteringssesongene starter og andre viktige hendelser som kan være nyttige å notere i kalenderen.

Hold deg oppdatert – men ikke forsøk å time markedet! 

Overnevnte datoer er kun et utvalg av datoene som kan påvirke finansmarkedet og våre porteføljer neste år. Avhengig av din investeringsportefølje og preferanser, kan dermed andre datoer være viktigere for deg å følge med på også. Som en langsiktig investor er det best å ikke forsøke å time markedet, noe vi stadig kommer tilbake til her i Morningstar. Sørg for at du holder deg til din langsiktige strategi og se på disse datoene mer som en måte å holde deg oppdatert på, heller enn noe å endre porteføljen din etter. Og til slutt, husk at diversifisering er et viktig nøkkelord når det gjelder å få en "gratis lunsj" i aksjemarkedet. 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer