Morningstars europeiske toppvalg for tredje kvartal

Markedsvurderinger er ikke billige, men det er fortsatt muligheter for å finne kvalitetsaksjer som handles med rabatt i Europa.

Francesco Lavecchia 13.07.2023 | 11.24
Facebook Twitter LinkedIn

gold trophy on white background

Etter et positivt første halvår, da det europeiske aksjemarkedet steg 10% (i euro, med henvisning til Morningstar Europe Large-Mid Cap-indeksen), er verdsettelsen igjen på linje med virkelig verdi-estimatene til analytikerne.

På grunnlag av pris/virkelig verdi-estimat handles det europeiske markedet bare 2% under virkelig verdi-estimat. 

Det er tydelig at vi har beveget oss langt fra tilbudsområdet som vi så sent i 2022, da markedene handlet med +20% rabatt i forhold til virkelig verdi. Men Morningstar-analytikere påpeker at for at markeder skal bevege seg nordover herfra, vil det sannsynligvis kreve et løft i investortilliten som bare kan komme fra en vesentlig forbedring i underliggende markedsforhold i de kommende kvartalene. 

De beste investeringsmulighetene, i henhold til Morningstars data, er i de sektorene som er mest konjunktureksponerte, det vil si forbrukersykliske tjenester, finans- og kommunikasjonstjenester. Investorer er forståelig nok bekymret for å investere i slike sektorer i tilfelle en langvarig nedgang, men våre analytikere er sikre på at gapet mellom gjeldende verdivurderinger og deres estimater av virkelig verdi gir en tilstrekkelig sikkerhetsmargin til å rettferdiggjøre en videre titt på disse sektorene. 

Nedenfor er listen over de beste investeringsideene, inndelt etter sektor, valgt ut av Morningstar-analytikere for tredje kvartal. 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Francesco Lavecchia

Francesco Lavecchia  è Research Editor di Morningstar in Italia

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer