Apples dyre nye headset vil ikke tiltrekke millioner av kunder

Det er nå klart at selskapet vil være en konkurransedyktig leder i AR/VR-landskapet, noe som utgjør reelle problemer for Mark Zuckerberg

Brian Colello, CPA 08.06.2023 | 13.23
Facebook Twitter LinkedIn

Hodesett

Apple-aksjen i et nøtteskall

• Virkelig verdi-estimat: $150

•  Morningstar-vurdering: 2 stjerner

• Morningstar Uncertainty Rating: Høy

• Morningstar Economic Moat Rating: Bred

Apple-oppdatering

Som forventet ble hovedinnlegget på Apples Worldwide Developers Conference ledet av Apple Vision Pro, selskapets utvidede AR-headset som forventes å komme tidlig i 2024.

Vi opprettholder vårt virkelig verdi-estimat på 150 dollar for Apple, da vi ikke ser for oss at selskapet vil selge nok enheter av disse enhetene til å påvirke den massive verdsettelsen, som fremdeles domineres av den langt mer utbredte iPhone.

Ved første øyekast er vi imponert over designet og de teknologiske egenskapene til Vision Pro og operativsystemet. Likevel så vi ingen "må-ha" bruksområde som vil føre titalls millioner mennesker til å haste ut for å kjøpe den, spesielt gitt den høye prislappen ($3 499) og begrenset batterilevetid (opptil to timer når frakoblet).

Etter vårt syn kan noen teknologiske begrensninger, som batterilevetid og prosessorkraft, hindre Apple og dets konkurrenter i å realisere drømmene om AR eller virtuell virkelighet fullt ut. På sin side er vi ennå ikke overbevist om at AR/VR vil påvirke PC- eller smarttelefonbruken i betydelig grad.

Apple AR/VR er ennå ikke et 'must-have'

Men, hvis AR/VR skulle begynne å innta tradisjonelle databrukssituasjoner, gir WWDC-kunngjøringene oss tillit til at Apple ikke vil bli liggende etter.

I et AR/VR-landskap med økende konkurranse i løpet av det neste tiåret, forventer vi at Apple vil være ledende, takket være sin ekspertise innen maskinvare, programvare, tjenester og halvledere, som alle ble vist på WWDC. Vision Pro vil bli hjulpet av å ha forhåndsinstallerte apper tilgjengelig på enheten fra dag én. Selv om "must-have"-bruksområdet for AR/VR-hodesett kanskje ikke eksisterer i dag, hvis den kommer, tror vi det er ganske sannsynlig at den kommer fra Apples Vision Pro-plattform, gitt Apples interne evner og sterke utviklernettverk.

Når det gjelder verdivurdering, antar vår eksisterende modell at det kommer 1,3 milliarder dollar i inntekter fra et AR-headset i regnskapsåret 2024. Vi tror nå at inntektene vil bli enda lavere enn det, siden enheten kanskje ikke kommer før "tidlig i 2024", og dermed går glipp av høytidssesongen og også kinesisk nyttår, da enheten først kommer til USA. De fleste selskaper vil gjerne starte en milliardbedrift, men slik omsetning ville være en avrundingsfeil for vårt estimat på 400 milliarder dollar pluss for Apples regnskapsmessige 2024-inntekter.

Apple fremhever andre oppgraderinger, AI

I tillegg til Vision Pro viste WWDC frem en tradisjonell, men likevel imponerende rekke forbedringer på tvers av Apples produkter. Vår brede 'moat'-vurdering for Apple stammer delvis fra ekspertisen på tvers av viktige teknologiområder – maskinvare, programvare, tjenester og halvledere. WWDC fremhevet fremskritt på de fleste av disse områdene, for eksempel en ny 15-tommers MacBook Air (maskinvare), M2 Ultra-prosessoren for PC-er (halvledere), iOS 17 (programvare).

Vi tror også at Apple igjen har flyttet ballen fremover i forbedringer av brukergrensesnittet, for eksempel «Check In» på iOS 17, en funksjon «for når en bruker ønsker å varsle et familiemedlem eller en venn om at de har kommet seg trygt til deres destinasjon».

Til slutt, i et løpende tema på tvers av teknologi, ble vi ikke overrasket over å høre Apple skryte av sin bruk av kunstig intelligens, for eksempel transformatormodellene (brukt i store språkmodeller) for å drive tastaturets autokorrektur, blant annet.

Apple har lenge inkorporert AI i produktene sine for å forbedre effektiviteten og brukeropplevelsen, og vi ser på Apples bruk som rimelig og lik det vi forventer å se fra andre programvareselskaper i årene fremover.

 

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post

Registrer deg her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  er senior aksjeanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer