Mer usikkerhet i vente for Amazon

E-handelsgiganten Amazon har lagt bak seg et svakere år og vi ser nærmere på aksjekursen til selskapet  

Jakir Hossain 01.02.2023 | 16.07
Facebook Twitter LinkedIn

Amazon strike

E-handelsgiganten Amazon.com (AMZN) forventes å legge bak seg et skuffende 2022 når selskapet informerer markedet om inntektene for fjerde kvartal, den 2 februar.

Den viktigste faktoren bak de svake resultatene skyldes at kjernevirksomheten Amazon Web Services, endte opp med lavere inntekter enn det markedet hadde forventet på forhånd.

Når Amazon rapporterer inntjening etter børsslutt 2 februar, forventer analytikere en inntekt på 145,7 milliarder dollar og en inntjening per aksje på 0,17 dollar ifølge data fra FactSet. Forventningene til selskapets fjerde kvartal har blitt dempet av resultatene for tredje kvartal, ledet av en nedgang i AWS, samt en svakere utvikling i det viktige fjerde kvartalet.

Dan Romanoff, senior aksjeanalytiker i Morningstar, ser på utsiktene for Amazon på kort sikt som uklare, mye takket være økonomisk motvind som inflasjon, en sterkere dollar og nedgang i AWS' vekst. «Vi kan se gjennom disse problemene, men vi tror de sannsynligvis vil vedvare gjennom 2023, noe som kan redusere vår tillit på mellomlang sikt også», sier Romanoff.

Q4 2022 Amazon inntektsforventninger

• Inntektsestimat på $145,7 milliarder mot estimatet på $140 milliarder til $148 milliarder;

• Fortjeneste per aksje estimat på $0,17;

• Tegn på ytterligere nedbremsing i AWS-vekst og fallende e-handelssalg.

Wall Street forbereder seg på et svakere kvartal, delvis i kjølvannet av Amazons svake inntjeningsestimater da de rapporterte resultat for tredje kvartal.

På den tiden satte Amazons ledelse en inntektsguide for fjerde kvartal mellom $140 milliarder og $148 milliarder, sammenlignet med tidligere FactSet gjennomsnittlige anslag på $155,1 milliarder. Det lavere estimatet var et resultat av svakere utsikter for e-handelssalg sammen med nedgangen i AWS-veksten.

Disse skuffende resultatene og utsiktene for tredje kvartal førte til at Romanoff i oktober kuttet sitt virkelige verdianslag for Amazon-aksjen til $150 fra $192. På vei inn i resultatrapporten for fjerde kvartal er aksjen undervurdert med omtrent 32 %, basert på hans virkelige verdi-estimat.

A shaded line chart showing the historical valuations for Amazon stock.

Hver en sky..?

AWS driver mesteparten av Amazons inntektsvekst, sier Romanoff, og vil som sådan forbli en nøkkelvirksomhet for investorer å holde øye med. I løpet av tredje kvartal vokste AWS med 27 %, godt under den gjennomsnittlige kvartalsveksten på 37 % i løpet av 2021.

Gitt et tøffere økonomisk miljø, er kundene nå mer forsiktige med utgiftene sine. I en strategi som ligner på konkurrenten Microsoft MSFT, hvis Azure-skyvirksomhet også kommer under press, jobber Amazon med å hjelpe kundene sine med å administrere skydatabehandlingskostnader for å opprettholde forretningsforbindelser.

Svakere Amazon.com etterspørsel forventes

«E-handelsetterspørselen har ikke hentet seg inn slik mange hadde forventet, og jeg tror ikke det kommer til å bli mye bedre dette kvartalet», sier Romanoff.

Kostnadene har også økt betydelig i de to segmentene, noe som har redusert selskapets lønnsomhet i detaljhandelen. Faktisk, i løpet av de tre første kvartalene av 2022, hadde Amazon et samlet driftsunderskudd på rundt 8,13 milliarder dollar fra sine nordamerikanske og internasjonale avdelinger. Mesteparten av tapene var i det internasjonale segmentet, selv om Nord-Amerika fortsatt tapte rundt 2,61 milliarder dollar. Til sammenligning hadde de tre første kvartalene av 2021 et driftsresultat på 8,18 milliarder dollar, og begge områdene rapporterte overskudd.

Amazon jobber også gjennom bemanningsutfordringer, ifølge Romanoff, etter en ansettelsesbølge med sikte på å møte økningen i etterspørselen under koronavirus-pandemien. Det økte bemanningsnivået har ført til høyere driftskostnader, og presser driftsmarginene, som har sunket til 1,99 % i løpet av tredje kvartal fra 4,38 % ett år tidligere.

Selskapet kunngjorde nylig permitteringer av så mange som 18 000 ansatte, og i Storbritannia gikk ansatte nylig ut i streik for første gang i protest mot arbeidsforholdene.

 

Nøkkelpunkter for Amazon-aksjen

 

• Fair Value Estimat: $150

• Star Rating: 4 stjerner

• Economic Moat: Bred(Wide)

• Moat Trend: Stabil

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Jakir Hossain  Data Journalist hos Morningstar

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings