Nye kapitler: Våre anbefalinger for 2023

Her finner du en oversikt over våre analytikere sine beste bokanbefalinger for 2023

Facebook Twitter LinkedIn

Reading at desk

Det er den tiden på året da Morningstar-analytikere ser til hverandre for å få anbefalinger om hvordan de kan bruke utdanningsstipendet sitt, et frynsegode for å oppmuntre til livslang læring blant ansatte i Morningstar.

Nedenfor er noen av bokanbefalingene som sirkulerer blant vårt globale forskerteam og som forhåpentligvis kan fungere som en kilde til inspirasjon i 2023. Vi vil gjerne høre anbefalingene dine også, og legge dem til i fremtidige lister!

Jeff Ptak, Ratingsjef, Chicago

In Pursuit of the Perfect Portfolio av Andrew W. Lo og Stephen R. Foerster

Dette er en tilgjengelig og heftig kronikk om hvordan vi bygger porteføljer, hvilke endringer som har dukket opp langs veien og en gjennomgang av oppleste og vedtatte sannheter. Hvordan gikk det til at investorer omfavnet 60/40-porteføljeallokeringen? Og hvilken rolle spiller ulike alternativer i aktivaallokeringen? Denne lesbare boken tar opp disse spørsmålene samt en rekke andre.

The Bogle Effect av Eric Balchunas

Balchunas er en veletablert ekspert på børshandlede fond og indeksering, men han hadde ikke lagt til "dyktig forfatter" til CV-en før han ga ut denne morsomme boken. Det er først og fremst en inspirerende historie om hvordan Jack Bogle kom til å bygge The Vanguard Group, en fortelling som er like deler nådeløs drivkraft, en smule flaks og dristig oppfinnsomhet. Boken fungerer også bra som et historisk tilbakeblikk på fondsbransjen i sin spede begynnelse og ungdomstid, fremveksten av den akademiske og kvantitative tilnærmingen til finans som var en avgjørende årsak til at fondsbransjen bredte om seg og ble førstevalget for småsparere og pensjonsfond over hele verden.

Mathieu Caquineau, direktør aksjestrategi, Paris

The Psychology of Money av Morgan Housel

En fascinerende og tankevekkende bok som går inn i de psykologiske og emosjonelle aspektene ved personlig økonomi og hvordan vi forholder oss til penger. Vårt forhold til penger er komplekst og påvirket av kultur og personlige erfaringer. Enten du er en erfaren investor eller nylig har startet, utfordrer denne boken konvensjonell visdom og antakelser som mange av oss har om penger.

Michael Dobson, assosiert analytiker, multi-aktiva og alternative strategier, Toronto

The Man Who Solved the Market: How Jim Simons Launched the Quant Revolution av Gregory Zuckerman

En fantastisk fortelling om renessanseteknologi og Jim Simons. Den beskriver prøvingen og feilingen som lå bak mange av de største investeringssuksessene vi kjenner til. Boken tar også for seg maskinlæringens spede begynnelse, i tillegg til at boken også tilbyr en unik ikke-finansiell tilnærming til markedet. Resultatene taler uansett for seg selv!

Francesco Paganelli, senioranalytiker, alternative strategier, Milano

The Complete Turtle Trader: How 23 Novice Investors Became Overnight Millionaires av Michael W. Covel

Hva skjer når vanlige mennesker læres et system for å tjene ekstraordinære beløp i aksjemarkedet? Dette er den sanne historien bak Wall Street-legenden Richard Dennis og hans disipler, de såkalte «skilpaddene», og handelsteknikkene som gjorde dem til millionærer.

David Carey, assisterende analytiker, aksjestrategier, Chicago

Quit: The Power of Knowing When to Walk Away av Annie Duke

Denne boken utfordrer måten vi tenker på rundt det å trekke seg tilbake eller slutte med noe. Samfunnet har betraktet slutting som en svakhet og den rake motsetningen til arbeidsomhet. Duke legger grunnlaget for å utfordre den tankegangen i denne interessante boken som forsøker å endre vårt kollektive bilde av "quitting".

Simon Scott, direktør for alternative strategier, Sydney

The First Astronomers: How Indigenous Elders Read the Stars av Duane Hamacher

Vi ser ikke lenger mot himmelen for å varsle været, forutsi årstidene eller plante hagene våre. De fleste av oss kan ikke engang se melkeveien. Men urbefolkninger over hele verden besitter fortsatt denne kunnskapen, og det er mye vi kan lære av dem. Hvordan fungerer dette, og hvordan kan vi bedre forstå vår plass i universet?

Janet Yang Rohr, direktør, strategier for flere eiendeler og alternativer, Chicago

Smart Brevity: The Power of Saying More With Less av Jim VandeHei, Mike Allen og Roy Schwartz

De mange leserne og tilhengerne av Smart Brevity vil fortelle deg at denne boken handler om hvordan du kan si mer med mindre, og sørge for at budskapet ditt kommer frem blant fulle innbokser og konstante strømmer av digitale feeds. Boken gjør dette og hjelper leserne å visualisere resultatene med farger, illustrasjoner, kulepunkter og overskrifter i massevis.

Jeg liker også å tro at dette er en bok om empati og forståelse. Det handler om å vite at hver og en av oss er hovedpersonen i vår egen historie, og fører et komplisert indre liv som få utenforstående kunne håpe å forstå fullt ut. Og når vi tenker fra det perspektivet, kan vi lettere gi slipp på egoet vårt, redusere skrivingen vår til det vesentlige og gi lesere og investorer det som betyr mest for dem.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Janet Yang, CFA  Janet Yang is a fund analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer