10 Undervurderte Wide Moat Aksjer

I denne oversikten finner du flere kjente selskaper inkludert Meta, Disney og Amazon som kan være underprisede ifølge vår egen Wide Moat Focus Index

Susan Dziubinski 22.12.2022 | 13.33
Facebook Twitter LinkedIn

Meta Platforms

Flere og flere nordmenn har fått øynene opp for utenlandske aksjer og hos Morningstar tar vi pulsen på dette markedet gjennom våre ulike indekser som gir en pekepinn på utviklingen i forskjellige markeder.

Et av markedene som det kan være smart å følge med på hvis du er interessert i utenlandske aksjer er den såkalte Wide Moat Focus Index som går i dybden på selskaper våre analytikere mener ser relativt rimelige ut sammenlignet med hva deres markedsposisjon og konkurransesituasjon skulle tilsi.

Denne indeksen sporer selskaper som har hatt en fremtredende rolle i næringslivet og som har hatt en veldig sentral rolle innenfor sin sektor. Indeksen er ment som en fremstilling av aksjer og selskaper hvor aksjen anses for å være lavt priset i henhold til våre fair value estimater.

Hvordan har denne listen med undervurderte aksjer gjort det så langt i 2022? Hvis vi tar utgangspunkt i Morningstar Wide Moat Focus Index så har denne indeksen hatt bedre avkastning enn Morningstar US Market Index så langt i år med nesten 7 hele prosentpoeng per desember 16. Hvis vi ser på de undervurderte aksjene som finnes i indeksen så har disse slått markedet jevnt over de siste ti årene. Basert på disse tallene blir det raskt klart at Wide Moat indeksen kan være nyttig for deg som leter etter selskaper med en unik markedsposisjon og som samtidig er priset relativt lavt.

10 Undervurderte aksjer verdt å se nærmere på

Disse aksjene var de ti mest undervurderte aksjene innenfor denne kategorien basert på tall fra fredag 16 desember, 2022.

Meta Platforms (META)

Teradyne (TER)

Comcast (CMCSA)

Amazon.com (AMZN)

Walt Disney (DIS)

TransUnion (TRU)

Salesforce CRM

Alphabet (GOOG)

ServiceNow (NOW)

Equifax (EFX)

Den mest underprisede aksjen på listen er morselskapet til Facebook, nemlig Meta Platforms som ble handlet til en pris 56% under Morningstars eget fair value estimat. Equifax var et annet selskap hvor spriket mellom reell verdi og faktisk aksjekurs var relativt høyt med 38%.

I et forsøk på å holde indeksen fokusert på rimeligere kvalitetsaksjer så blir indeksen oppdatert med jevne mellomrom. Indeksen består av to undergrupper som til sammen inneholder 40 aksjer hver.

Morningstar evaluerer indeksens eiendeler og legger til og fjerner aksjer basert på en forhåndsbestemt metodikk. Ettersom aksjer er vektet likt i undergruppen så handler en rebalansering om å sørge for en likevekt blant alle aksjeposisjonene.

Ved seneste omrokkering, så la halvparten av porteføljen til seks aksjer og fjernet ytterligere seks.

 

6 Wide Moat aksjer som har blitt lagt til indeksen

Følgende aksjer ble lagt til i Morningstar Wide Moat Focus Index, 16 desember 2022.

Fortinet (FTNT)

International Flavors & Fragrances IFF

Monolithic Power Systems MPWR

Dominion Energy D

Tradeweb Markets TW

U.S. Bancorp USB

Disse nye bidragene til indeksen stammer fra flere ulike sektorer, to er teknologiaksjer(Fortinet og Monolithic Power Systems), to andre tilhører kategorien for finansielle tjenester (Tradeweb Markets og US Bancorp), en annen har fokus på grunnleggende materialer (International Flavors & Fragrances) og en annen driver med energitjenester (Dominion Energy).

6 aksjer som har blitt fjernet fra indeksen

Disse aksjene ble fjernet fra indeksen Wide Moat fredag 16 desember, 2022.

BlackRock (BLK)

Charles Schwab (SCHW)

Gilead Sciences (GILD)

Guidewire Software (GWRE)

Honeywell (HON)

Intel (INTC)

To årsaker til at selskaper fjernes fra indeksen er hvis de blir nedgradert i henhold til rangeringssystemet eller hvis anslaget for pris/fair value endrer seg kraftig. Et eksempel på endringer finner man i aksjen til Intel som ble fjernet fra indeksen fordi vi nedgraderte selskapets rangering fra «narrow til «wide». Nesten alle andre selskaper som ble fjernet fra omleggingen ble erstattet med aksjer som kunne tilby en mer attraktiv pris/fair value. Når det er sagt så bør det også legges til at aksjene som ble erstattet ikke nødvendigvis er aksjer som en bør kvitte seg med.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski er direktør for innhold på Morningstar.com

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer