Elon Musk planlegger å ta betalt for verifiserte Twitter-kontoer

Elon Musk planlegger å belaste Twitter-brukere 20 dollar per måned for det blå merket som illustrerer at kontoen er verifisert. Den nye abonnementsfunksjonen er i ferd med å bli lansert neste uke.

Johanna Englundh 02.11.2022 | 12.00
Facebook Twitter LinkedIn

twitter

Elon Musk har tatt plass i Twitter sitt hovedkvarter og i løpet av helgen ble det rapportert at han vil si opp 50% av de ansatte (noe han nekter for). Nylig har han også gått ut med en plan om å ta betalt for verifiserte kontoer.

Ifølge en ny rapport fra The Verge ønsker Musk å lansere et pay-for-play-verifiseringssystem der verifiserte brukere belastes 20 dollar per måned. Og dersom de ansatte som bygger systemet ikke klarer å holde tidsfristen, vil det resultere i oppsigelser.

Bare timer før The Verge-rapporten dukket opp, tvitret Musk: «Hele verifiseringsprosessen blir omarbeidet akkurat nå».

Direktivet sies å endre Twitter Blue, selskapets valgfrie abonnement til 4,99 dollar per måneden som gir brukerne tilgang til tilleggsfunksjoner, til å bli et dyrere abonnement som også verifiserer brukerne ved å gi de et blått merke på kontoen. Twitter planlegger for øyeblikket å belaste 19,99 dollar per måneden for det nye Twitter Blue-abonnementet. I henhold til den nåværende planen vil verifiserte brukere ha 90 dager på seg til å abonnere eller så mister de det blå merket.

Reduksjon av arbeidsstyrken

Det er ikke første gang media rapporterer om mulige kutt i arbeidsstyrken. New York Times har hevdet at Elon Musk vil sparke Twitter-ansatte rett før de skal motta sin «1. november-kompensasjon» i form av aksjetildelinger.

«Dette er ikke sant», svarte Musk på en tweet fra ProPublicas viseadministrerende redaktør, Eric Umansky, som fremhevet New York Times-rapporten.

Times-rapporten hevdet at antall ansatte skal reduseres som et kostnadsbesparende tiltak. «Permitteringene av Twitter-ansatte vil finne sted før 1. november, som er datoen hvor ansatte mottar aksjetildelinger som en godtgjørelse. Slike tilskudd representerer typisk en betydelig del av ansattes lønn», rapporterte The Times.

New York Times siterte Ross Gerber, en investor som hjalp Musk med å finansiere overtakelsen, om planer om å kutte rundt 50 prosent av Twitters 7500 ansatte. Gebers kommentarer om de forventede kuttene spesifiserte imidlertid ikke tidspunktet for permitteringene.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  er redaktør for Morningstar Sverige. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer