«Fuglen er frigjort»: Musk sprer vingene og sparker Twitter-ledere

Etter å ha entret Twitters hovedkvarter med en vask i hendene tidligere denne uken, har Elon Musk angivelig begynt sin periode som Twitter-sjef.

Dow Jones 31.10.2022 | 15.41
Facebook Twitter LinkedIn

Twitter HQ

Torsdag kveld rapporterte flere mediekanaler at det etterlengtede salget av Twitter var avsluttet, og at Twitter Inc. offisielt er under Elon Musk sitt eierskap.

Wall Street Journal, Washington Post og andre medier rapporterte, basert på ikke navngitte kilder, at topplederne i Twitter (TWTR) ble sparket og eskortert fra bygningen. Dette inkluderte administrerende direktør Parag Agrawal, finansdirektør Ned Segal og leder for juridisk politikk, pålitelighet og sikkerhet Vijaya Gadde.

Bloomberg rapporterte fredag, fra ikke navngitte kilder, at det forventes at Musk vil påta seg rollen som midlertidig administrerende direktør, selv om det på lengre sikt kan bli utnevnt noen andre. Twitter svarte ikke på Bloombergs forespørsel om en kommentar.

Oppkjøpet avslutter den flere måneders lange juridiske krangelen som oppstod etter at Musk, milliardærsjefen for Tesla Inc. (TSLA) og SpaceX samt en hyppig Twitter-bruker, tilbød seg å kjøpe Twitter i april.

Etter å ha kommet til enighet med Twitters styre om å kjøpe det sosiale medieselskapet for 44 milliarder dollar, prøvde Musk å trekke seg ut av avtalen, noe som resulterte i at Twitter saksøkte ham. Han fikk frist til fredag på å fullføre avtalen ellers måtte han møte i retten.

I en tweet sent torsdag kveld skrev Musk: «the bird is freed», som kan oversettes til «fuglen er frigjort».

Torsdag morgen signaliserte Musk at en avtale var nært forestående da han tvitret en uttalelse med hensikt om å betrygge annonsørene, hvorav noen kan være bekymret for planene hans vedrørende innholdsmoderering. Musk har sagt at en av motivasjonene hans for å kjøpe plattformen er relatert til klager på sensur, som for det meste kommer fra folk som har blitt utestengt fordi de har brutt Twitters bruksvilkår.

«Twitter obviously cannot become a free-for-all hellscape, where anything can be said with no consequences!», uttalte Musk til annonsørene torsdag.  

Twitter kom ikke med noe umiddelbart ønske om å kommentere dette sent torsdag.

Bloomberg-rapporten la også til at Musk planlegger å avslutte livstidsforbud for brukere, noe som betyr at tidligere president Donald Trump står fritt til å returnere til Twitter, selv om det er uklart hvor raskt det vil skje.

Twitter-aksjene har steget 26% den siste måneden, og stengte torsdag på 53,70 dollar, som er nær aksjekursen på 54,20 dollar som Musk gikk med på å betale i april.

Levi Sumagaysay

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Dow Jones  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer