3 halvlederbrikkeprodusent-aksjer som er verdt en titt

Disse investeringene vil ri på den globale etterspørselen, og to av dem er undervurdert.

03.02.2022 | 9.37
Facebook Twitter LinkedIn

halvledere

En enestående etterspørsel etter halvledere har ført til en akutt mangel, samt skader på sektoren og ulike bransjer som er avhengig av en jevn forsyning av brikker for å generere inntektsvekst. Som et resultat av dette forsøker brikkeleverandører å øke produksjonen. Det er spådd at halvledersalget skal vokse fra 553 milliarder dollar i 2021 til 600 milliarder dollar i 2022, som tilsvarer et hopp på 9%.

Følgende ledende brikkeprodusenter er godt posisjoner til å dra nytte av dette, ettersom en lettelse av trykket i forsyningskjeden, robust global etterspørsel og forbedret prissetting øker lønnsomheten.

Intel (INTC)

Current yield: 2.69%
Forward P/E: 14.29
Price: $51.69
Fair value estimate: $65
Value: 20% discount
Moat: Wide
Moat Trend: Negative
Morningstar Rating: 4 stars
Data per 27.01.2022

Verdens største brikkeprodusent, Intel, designer og produserer mikroprosessorer for de globale PC- og datasentermarkedene. Intel sin serverprosessorvirksomhet har hatt stor fordel av det globale skiftet til skyen. Firmaet har også ekspandert til nye markeder, slik som «Internet of Things», kunstig intelligens og bilindustrien.

«Datasentrene som benyttes for å forenkle informasjonen som lagres, analyseres og fås tilgang til av forskjellige front-end-enheter, kjøres for det meste med Intel-serverchiper,» står det i en Morningstar-equity-rapport som peker på at firmaet også drar nytte av økningen av tilkoblinger mellom enheter og som «Intel streber etter å tilby den kraftigste og mest energieffektive silisiumløsningen til ethvert produkt "smart og tilkoblet".»

Brikkeprodusenten gjorde et stort framstøt i bilindustrien gjennom oppkjøpet av Mobileye i 2017 til en pris på 15,2 milliarder dollar. Morningstar estimerer Mobileyes inntekter i 2021 til rundt 1,4 milliarder dollar, som er opp fra selskapets underkant av 500 millioner dollar i 2017.

Intels wide-moat underbygges av de overlegne kostnadsfordelene som er realisert i design og produksjon av banebrytende mikroprosessorer og immaterielle eiendeler. Mens rivalene TSMC og AMD har vokst til å bli mer styrket, er «Intels produksjonsfordel fremfor praktisk talt alle andre chipdesignere og produsenter fortsatt intakt og solid,» forsikrer Morningstar sector strategist Abhinav Davuluri, som setter aksjens rettferdige verdi til $65. 

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd ADR (TSM)   

Current yield: 1.57%
Forward P/E: 23.87
Price: $123.08
Fair value estimate: $179
Value: 31% discount
Moat: Wide
Moat Trend: Stable
Morningstar Rating: 4 stars
Data per 27.01.2022.

Den globale chip-titanen Taiwan Semiconductor står for mer enn 58% av prosessteknologimarkedet (noder som brukes sammen med brikker slik som CPUer). Selskapets banebrytende prosessteknologier har tiltrukket seg høyprofilierte kunder, slik som Apple, AMD og Nvidia.

«Selskapet har lenge dratt nytte av at halvlederfirmaer over hele verden har gått fra integrerte enhetsprodusenter til fabelaktige designere,» kommer det frem i en Morningstar-equity-rapport.

Mens konkurransen intensiverer, er de fleste nye aktører begrenset til lavprisproduksjon på grunn av uoverkommelige kostnader og ingeniørkunnskap knyttet til ledende teknologi. For å forlenge meravkastningen fokuserer TSMC i utgangspunktet på logikkprodukter som brukes på CPUer og mobile chiper, og fokuserer deretter på mer kostnadsbevisste applikasjoner, bemerker rapporten.

«Selskapet har en vellykket strategi, illustrert av det faktum at det er ett av de to støperiene som fortsatt besitter ledende noder mens dusinvis av deres likemenn ligger bakpå,» sier Morningstar equity analyst Phelix Lee, som nylig hevet aksjens rettferdig verdi-estimat til $179 per ADR, grunnet økninger i fem-års årlig inntektsvekstrate fra 14,3% til 16,5%.

Lee ser på frykten for å bremse forsendelser av smarttelefoner og PC-er som mindre problemer, mer enn oppveid av «en sterkere pipeline av høy-ytelses databehandling (HPC), etterspørsel og økende sikkerhet fra autonom kjøring deretter.»

TSMCs wide-moat, eller bærekraftige konkurransefortrinn, er bygget på deres kostnadsfordeler og immaterielle eiendeler, som er realisert fra selskapets ledende posisjon innen prosessteknologi, eller noder. 

Nvidia (NVDA)

Current yield: 0.07%
Forward P/E: 44.25
Price: $227.72
Fair value estimate: $194
Value: Fairly valued
Moat: Wide
Moat Trend: Positive
Morningstar Rating: 2 stars
Data per 27.01.2022.

Halvledergiganten Nvidia produserer brikker som brukes i en rekke sluttmarkeder, inkludert avanserte PC-er for gaming, datasentre og infotainmentsystemer for biler. Selskapet har nylig intensivert fokuset sitt mot kunstig intelligens og autonom kjøring, som utnytter high-performance funksjonene til selskapets grafikkbehandlingsenheter.

Mens hovedandelen av Nvidias salg kom fra gaming, har selskapets økende tilstedeværelse av datasenter for GPUer som blir benyttet i «deep learning» bidratt til å drive frem datasentersegmentet. «Nvidia har en first-mover fordel i chipløsninger for kunstig intelligens og autonome kjøretøy, selv om denne ledelsen kanskje ikke vedvarer hvis andre overlegne alternativer fremkommer (andre former for akselerasjon for kunstig intelligens eller andre selvkjørende plattformer),» står det i en Morningstar-equity-rapport.

Oppkjøpet av Mellanox Technologies på 6,9 milliarder dollar, og det ventede oppkjøpet av ARM på 40 milliarder dollar, har potensial til å diversifisere Nvidias eksponering for sluttmarkedet betydelig. Som et resultat kan Nvidia «hente over halvparten av inntektene sine fra datasentersegmentet i løpet av kort tid, noe som kan bidra til å dempe noe av volatiliteten som Nvidia har møtt på i sine salg relatert til gaming og kryptovaluta mining de siste årene,» sier Davuluri, som nylig senket aksjens rettferdig verdi-estimat fra $200 til $194, grunnet US Federal Trade Commissions innvending i oppkjøpet av ARM.

Nvidias fremtidsutsikter vil imidlertid ikke bli hemmet i særlig stor grad dersom ARM-avtalen ikke går gjennom, forsikrer Davuluri. «Nvidias GPU-dominans i gaming og datasentre forblir uten sidestykke, og de kan enkelt lisensiere ARM-design for dets fremtidige server-CPU-ambisjoner uten å måtte anskaffe ARM,» legger han til. 

Til info: Artikkelen er oversatt fra engelsk og ble opprinnelig publisert 27.01.2022 på morningstar.com.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings