Disse 3 aksjene er favorittene til toppforvalterne

Disse navnene dominerer porteføljene til våre ultimate aksjeplukkere

Morningstar 24.06.2021 | 13.09
Facebook Twitter LinkedIn

1,2,3 pallplasser

Vi har tatt en titt på tre aksjer som var blant topp 10 beholdningene til våre ultimate aksjeplukkere forrige kvartal. Hvem er de ultimate aksjeplukkerne? De er en gruppe av 26 forskjellige forvaltere som vi synes er blant de beste i bransjen. Vi gjennomgår porteføljene deres hvert kvartal for å avdekke nye investeringsideer.

Ikke alle disse aksjene handles i dag lavere enn rettferdig verdi, men de er fine kandidater til overvåkningslisten.

Den først aksjen er Alphabet (GOOGL). Alfabet dominerer online-søkemarkedet med Googles globale andel på over 80%, hvor de genererer sterk inntektsvekst og kontantstrøm. Vi forventer fortsatt vekst i selskapets kontantstrøm, og vi er sikre på at Google vil beholde sin ledende posisjon i søkemarkedet. Vi forventer at YouTube skal bidra mer til selskapets topp- og bunnlinje, og vi ser på investeringer i moonshots som attraktive. Om de vil generere positiv avkastning gjenstår å se, men de gir betydelig oppside. Vi tror Alphabet -aksjen er verdt USD 2925.

Den neste aksjen er Microsoft (MSFT). Microsoft har gjenoppfunnet seg selv som en skybasert leder. Etter vårt syn har Microsoft blitt en av to offentlige skyleverandører som kan levere et bredt utvalg av plattformer som en tjeneste og infrastruktur som en tjenesteløsning i stor skala. I tillegg har Microsoft akselerert overgangen fra en tradisjonell evigvarende lisensmodell til en abonnementsmodell. Selskapet har også tatt imot open source-bevegelsen. Microsoft har trukket seg ut av forretningsvirksomheten for håndholdte mobile enheter, et forretningsområde med lav vekst og lave marginer. Til slutt kan det nevnes at Microsoft er en pådriver for at gaming skal bli mer skybasert. Disse faktorene har bidratt til et mer fokusert selskap som tilbyr imponerende inntektsvekst med høye og voksende marginer. Vi tror Microsoft-aksjen er verdt USD 278.

Og til slutt har vi Comcast (CMCSA) som er et amerikansk telekom-selskap. Kjernevirksomheten til Comcast er innen kabel, som står for mer enn halvparten av firmaets verdi, har betydelige konkurransefortrinn. Oppkjøpet av NBCUniversal har tilført aksjonærverdier, etter vårt syn, gjennom en kombinasjon av en rimelig kjøpesum og sterk gjennomføring. Videre har Comcast jevnlig økt markedsandeler i forhold til sine primære konkurrenter - telefonselskaper som AT&T og Verizon - da internett av høy kvalitet har blitt viktig i flere husholdninger. Med et nettverk som kan oppgraderes til moderate økte kostnader, forventer vi at markedsandelene for internett vil fortsette i Comcasts favør, slik at selskapet kan oppnå ytterligere stordriftsfordeler. Vi tildeler Comcast en rettferdig verdi på USD 56 per aksje.

T.O.: Artikkelen er oversatt fra engelsk og ble publisert på morningstar.com den 22.06.2021.

Senior analyst Ali Mogharabi, analyst Dan Romanoff, associate analyst Malik Khan, and director Mike Hodel provided the research behind this segment.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Verdipapirer nevnt i artikkel

Navn på verdipapirPrisEndring (%)Morningstar Rating
Alphabet Inc Class A157,73 USD-1,05Rating
Comcast Corp Class A39,37 USD-1,92Rating
Microsoft Corp421,90 USD-1,41Rating

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rettigheter reservert.

Brukervilkår        Personvern        Cookie Settings          offentliggjøringer